Effektiv bilutleie med AutoPASS: Integrasjon mot Fremtind Service og Flyt

Bilutleie - AutoPASS, Fremtind Service, Flyt
Driver du et bilutleiefirma og føler deg overveldet av mye manuell håndtering av bompenger? Vi dykker ned i ulike systemer, som Fremtind Service og Flyt, og ser på hvordan man kan automatisere administrasjon knyttet til bompenger og AutoPASS.

Del artikkelen

I dagens stadig mer automatiserte verden søker bedrifter i alle bransjer etter måter å automatisere prosesser på for å øke effektiviteten. Bilutleiefirmaer er intet unntak. Med AutoPASS-systemet kan bilutleiefirmaer automatisere håndteringen av bompenger, men hvordan kan dette gjøres på en enkel og effektiv måte? 

AutoPASS: Automatisert betaling av bompenger

Spesielt i høysesong for leie av bil er det viktig med et godt system for å håndtere et stort volum av bompasseringer. Ser vi på tall fra Fremtind Service, så er det sommermåneden juli hvor det foregår flest bompasseringer i løpet av et år, da mange benytter seg av leiebil på ferieturen sin. 

AutoPASS er et system som bidrar til å automatisere betalingen av bompenger på det offentlige veinettet i Norge. For bilutleiefirmaer betyr dette at alle leiebiler bør ha en egen bombrikke for å automatisk registrere både bompenger og fergeturer, men det fører likevel med seg en god del administrasjon, og det er viktig å få på plass gode rutiner.

Hva bør du tenke på når du skal administrere bompenger for leiebilene dine?

Når du håndterer bompenger for leiebilene dine, er det flere viktige faktorer å vurdere. Med den økende mengden bomstasjoner blir det stadig mer krevende for bilutleiefirmaer å administrere bompenger. Kunden belastes vanligvis etter leieperioden, og det kan ta tid før alle passeringer er registrert og fakturert. Etter at betalingen er gjennomført, er det viktig å sende en oppdatert kvittering med oversikt over bompasseringene til kunden.

Som bilutleiefirma må du være klar over din forpliktelse til å belaste kunden for merverdiavgift knyttet til bompengetjenesten. Dette innebærer en ekstra administrativ byrde, men det kan være hensiktsmessig å inkludere en administrasjonskostnad på fakturaen til leietakeren for å dekke dine kostnader knyttet til bompenger.

Det finnes imidlertid smarte systemer som kan bidra til å gjøre denne prosessen enklere og mer effektiv.

Leiebil - Autopass

Hvordan automatisere administrasjon av bompenger for bilutleie mest mulig?

Det er flere systemer som kan benyttes for å gjøre det enklere for deg å administrere bompenger. Ved hjelp av aktører som Flyt og Fremtind Service, kan du helt enkelt få på plass bombrikker i alle leiebilene dine og få betalt bompengene på en oversiktlig måte. Ved hjelp av programvarer for bilutleie, som Sharefox, kan du sette opp en effektiv rutine for å håndtere administrasjon av bompenger for hver enkelt leietaker.

Flyt: En sømløs håndtering av bompenger

Flyt er en ledende aktør innen bompengeinnkreving og tilbyr en rekke tjenester som forenkler håndteringen av bompenger for bedrifter og privatpersoner. Med Flyt sin bombrikke i bilen får kundene full oversikt over alle passeringer og en samlefaktura på MinSide. Flyt tilbyr også rabatter på bompasseringer og ferjer i hele Norge, samt muligheten til å bruke bombrikken i utlandet, noe som gjør det til et attraktivt valg for bilutleiefirmaer som ønsker en omfattende og brukervennlig løsning for AutoPASS-håndtering.

Fremtind service bombrikke - leiebil

Fremtind Service: Enkel og oversiktlig håndtering av bompenger

Fremtind Service er Norges største AutoPASS-utsteder, og tilbyr en rekke tjenester som forenkler bompengehåndteringen for bilister i Norge og utlandet. Med et månedlig abonnement kan kunder få tilgang til bombrikken og nyte godt av enklere betaling av bompenger. Med en visjon om å gjøre bompenger enklere og mer oversiktlig for bileiere, er Fremtind Service et ideelt valg for bilutleiefirmaer som ønsker en pålitelig og brukervennlig AutoPASS-løsning.

I praksis er autopass-tjenestene fra Flyt og Fremtind Service veldig like, også i pris, da disse satsene blir satt av Statens Vegvesen. Ofte er det bare tilleggstjenestene som skiller disse aktørene, så du er i trygge hender uansett hvilke av selskapene du benytter.

Sharefox: En effektiv håndtering av AutoPASS for bilutleiefirmaer

Sharefox tilbyr integrasjon mot Fremtind Service og Flyt, to ledende selskaper innen AutoPASS-tjenester. Gjennom Sharefox kan bilutleiefirmaer halvautomatisk tildele bompasseringer og fergeavgifter fra Fremtind Service og Flyt til hver bestilling. Dette gjøres enkelt via Sharefox’s smarte funksjoner.

Med Sharefox kan du utløse en forhåndskonfigurert handling som automatisk allokerer bompenger til den aktuelle bestillingen og leietakeren. Dette gjøres innenfor den angitte start- og sluttiden for bestillingen, noe som gir en sømløs og effektiv håndtering av AutoPASS-betalingene.

Sharefox bilutleie - integrasjon AutoPASS

Fordeler ved å bruke Sharefox for AutoPASS-håndtering

  • Automatisert tildeling av bompasseringer og fergeavgifter til hver bestilling.
  • Reduksjon av administrativt arbeid knyttet til AutoPASS-betalingene.
  • Mulighet for å legge til MVA på tjenesten og administrasjonskostnad.
  • Mulighet til å legge til en profittmargin i prosent av Autopass-avgiftene.
  • Enkel integrasjon med ledende AutoPASS-utstedere som Fremtind og Flyt.

Konklusjon

Bilutleiefirmaer står overfor utfordringen med å håndtere bompenger på en effektiv måte. Med Sharefox sin integrasjon mot ledende AutoPASS-utstedere som Fremtind Service og Flyt, kan bilutleiefirmaer automatisere denne prosessen, redusere den administrative byrden og få dekket kostnadene knyttet til bompenger. Ved å benytte Sharefox kan bilutleiefirmaer sikre en sømløs håndtering av AutoPASS-betalinger, og dermed oppnå en mer effektiv drift av selskapet.

Vil du høre mer om Sharefox for bilutleie? Ta en prat med oss!

Spørsmål og svar

Hva er autopass?

AutoPASS er et system for automatisk innkreving av bompenger på det offentlige veinettet i Norge.

Hvordan få autopass-brikke?

For å få en AutoPASS-brikke, kan du registrere deg hos en AutoPASS-utsteder som tilbyr tjenesten, som for eksempel Fremtind Service og Flyt. Dette kan vanligvis gjøres på nettet eller ved å besøke en fysisk lokasjon.

Hvordan fungerer bompenger?

Bompenger fungerer ved at kjøretøy blir registrert enten ved bruk av en brikke eller ved fotografering av registreringsnummeret. Passeringene blir deretter fakturert til kjøretøyets eier eller bruker.

Hva skjer hvis leietaker ikke betaler for bompasseringer?

Hvis leietakeren ikke betaler for bompasseringer, blir bilens skilt fotografert ved bomstasjonen. Bilutleieselskapet vil deretter motta en straffefaktura fra bomselskapet hvis betaling i tillegg ikke er blitt gjort via SMS eller på bensinstasjoner i nærheten av bomstasjonen. Som utleier vil du være ansvarlig for å betale bøter og eventuelle andre omkostninger. Derfor er det å ha en AutoPASS-avtale å foretrekke, da det tillater deg å tilby leietakerne en mest mulig effektiv og automatisert bilutleietjeneste. Det er viktig å ha vilkårene på plass og informere leietakerne om retningslinjene. Dette inkluderer å informere dem om at fjerning av AutoPASS-brikken fra utleiebilen kan medføre ekstra kostnader for dem.

Hvor kan bombrikken fra Fremtind Service benyttes?

Bombrikken fra Fremtind Service kan benyttes i Norge, samt på broer og ferger i Danmark, Sverige og Tyskland. Se full oversikt på deres sider.

Hvor kan bombrikken fra Flyt benyttes?

Bombrikken fra Flyt er EETS-godkjent og kan brukes i Norge, men kan også brukes på en rekke passeringer i utlandet som; Bøjden-Fynshave, Spodsbjert-Tårs, Odden-Århus, Odden-Ebeltoft, Gedser-Rostock, Rødby-Puttgarden, Helsingør-Helsingborg, Storebæltbroen i Danmark og Øresundbroen. 

Hvilken administrasjonskostnad kan bilutleiefirmaer ta for bompenger?

Vi ser at det er flere bilutleiefirmaer som tar en administrasjonskostnad for håndtering av bompenger. Kostnaden kan for eksempel være på 40 kr per dag, i maks 5 dager. Alternativt kan man også legge inn en fast % i påslag til Autopass-avgiftene, som en margin til ditt firma.

Hva skal du gjøre nå?

Når du er klar … her er 3 måter vi kan hjelpe deg med å utvikle din utleiebedrift! 

  1. Har du lyst til å utvikle bedriften din i dag? Prøv Sharefox utleiesystem gratis – eller bestill en demo.
  2. Hvis du vil lære mer om Sharefox utleiesystem, lese om trender og nyheter vi deler gratis, besøk bloggen vår eller gå til ressurser i menyen. Her finner du blogginnlegg, kundecase, e-bøker og Sharefox Academy
  3. Følg oss i sosiale medier eller del denne bloggen på Linkedin eller Facebook.

Se flere artikler her

Reklamebyrå - Beyer Konoy - Sykkelutleie
Kundecase

Reklamebyrå Beyer Konoy: Optimalisering av sykkelutleie for Boss Cykler

Beyer Konoy, et reklamebyrå fra Danmark, fikk i oppdrag å effektivisere Boss Cykler, Bornholms fremste innen sykkelutleie. Gjennom samarbeid med Sharefox, en smart programvare for utleievirksomheter, oppnådde de betydelige forbedringer i virksomhetens drift. Dette case-studiet utforsker suksessen bak dette samarbeidet og hvordan det har styrket Boss Cyklers posisjon i markedet.

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.