om Sharefox

 

Sharefox er en plattform levert  av Tooler AS som ble etablert i 2016 for å ta del i, og påvirke, den fremtidige ressursutnyttelsen. Såkalt sirkulærøkonomi  – som har som mål at ressurser forblir i økonomien lengst mulig – er et svært godt bidrag til dette. Sirkulærøkonomi har som mål å redusere råvarebruk, avfall, utslipp og energiforbruk til et minimum, samt at produkter gjenbrukes. Alternativet omtales ofte som “bruk og kast” økonomi.

En av hovedelementene i overgangen fra “bruk og kast” til sirkulærøkonomi er å leie ut produkter til sine kunder heller enn å selge de. På den måten selges «funksjonene» som tjenester i stedet for produktene.

Nøkkelen til økt utleie er å gjøre “produktet” ennå mer tilgjengelig, oversiktlig og enkelt. Det må være like enkelt og praktisk å leie et produkt som å handle tilsvarende produkt i en nettbutikk via nettbrett eller mobiltelefon. Det handler om innbydende nettsider og brukervennlige utleie portaler, men også om logistikk og leveranser. Det må også være systemer som gjør administrasjonen (utlevering, retur, reklamasjon, fakturering) smidig og skalerbar, slik at utleier får en forretningsvirksomhet som er håndterbar og lønnsom.

Vi har blitt støttet av blant annet Innovasjon Norge for å utvikle plattformen Sharefox. Den første tjenesten  ble lansert på plattformen i Mai 2017. Det var verktøytjenesten tooler.no som er vår egen tjeneste og som gir oss uvurderlig erfaring og kunnskap om forbruker adferd i forbindelse med utleie. Her bookes verktøy på nett og hentes og leveres i nærmiljøer. 

Vår ambisjon er imidlertid å etablere en plattform for utleie og sirkulære tjenester som er så komplett og brukervennlig at den vil være det foretrukne verktøy for utleie eller sirkulære tjenester uavhengig av bransje. Den skal også senke kostnadene for de som driver tjenester allerede og senker terskelen for de aktører som vil komme i gang med nye tjenester.

Vi håper flere vil være med oss på reisen mot en bedre ressursutnyttelse i samfunnet!

Åsgeir Helland
Daglig leder
Tooler AS

Ledelsen

ÅSGEIR HELLAND

Daglig leder. Bakgrunn fra grønn foretningsutvikling for ledelsesnivå i internasjonale selskap. Bygget elektriske biler hos Think og jobbet med miljø og samfunnsansvar hos Hafslund.

CRISTIAN LEORDEANU

Utviklingsdirektør.
Leder teamet for utvikling av tjenesten.
Bakgrunn som konsulent innen grønn forretningsutvikling, logistikk og IT.

LARS OLAV HABBERSTAD

CTO, STYREMEDLEM
Jobber med software strategi og tjenesteutvikling. Seriegrunder og daglig leder av Purity IT et ledende norsk IT firma innen backup, disaster recovery og skytjenester.

JANNE GREEN HEGLUND

Styreleder. Til vanlig jobber hun i Fearnley Business Management.

ATLE SJURSEN

CEO Webhallen Sverige AB, prev. CEO marked.no, prev. CEO Tools. Board member Jernia

Besøk oss

Besøk oss i våre lokaler på Vollebekk Fabrikker som er et felleskap for aktører innen gjenbruk, reparasjon og grønn produksjon.

Brobekkveien 54, Oslo

RING OSS

Ring oss om du har spørsmål eller ønsker å diskutere om utleie eller sirkulære tjenester

+47 90279664

Kontakt oss

Send oss en epost om du har spørsmål eller ønsker mer informasjon så tar vi kontakt.

Close Menu