Nå kan du leie verktøy og maskiner hos Felleskjøpet

Felleskjøpet utleie av verktøy og maskiner
Felleskjøpet stiftet ble stiftet helt tilbake i 1896, og tilbyr i dag tjenester til bøndene og til oss som forbrukere med utsalg fra hele 104 butikker.

Del artikkelen

Felleskjøpet er eid av bønder i Norge og som medlem blir du medeier i en av Norges største samvirkebedrifter.

I dag som den gangen er den enkle ideen at felles innkjøp gir bedre innkjøp. Hva er vel da mer naturlig enn at du også skal kunne leie (og dermed dele) de ulike verktøyene og maskinene som en del av Felleskjøpet sine tjenester.

Som sagt, så gjort. I overgangen fra et “kjøp, bruk og kast” samfunn til et “ta vare på tingene samfunn”, – er det helt naturlig at du skal kunne leie de verktøyene og maskinene du bare trenger en gang i blant. Da produseres også de ulike verktøyene i bedre kvalitet, nettopp med tanke på lengre holdbarhet.

I sin nye utleietjeneste tilbyr Felleskjøpet utleie av alt fra verktøy, hageredskaper, maskiner og langtidsleie av større landbruksmaskiner. 

Dette er en spennende satsing for en stor organisasjon som Felleskjøpet.

Den nye tjenesten er et tilbud spesielt til de som har kortvarige behov, som for eksempel bønder, entreprenører og kommuner. Tjenesten er primært for landbruksbedrifter, men de tilbyr også leieprodukter til privatpersoner.


Dette er en del av den nye delingsøkonomien, hvor vi gir muligheter til å redusere kapitalkostnadene og miljøbelastningene for den enkelte, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri. 

Felleskjøpet utleie av verktøy og maskiner
Felleskjøpet utleie av verktøy og maskiner

Tjenesten inneholder alt fra online booking med tilgjengelighetsstyring og automatisk kredittsjekk ved registrering, til at kunden selv kan velge om de vil ha maskinen tilkjørt eller hente den selv. Forsikring og service er også inkludert som en del av leien. Alt dette har Felleskjøpet skreddersydd til en tjeneste ved hjelp av Sharefox utleiesystem.

Felleskjøpet tilbyr kort- og langtidsutleie av blant annet kompostkvern og motorsag til Cat minigraver og John Deere traktorer. Målet er å utvide med enda flere maskiner etter hvert. Sharefox utleiesystem lar dem helt enkelt legge til ulike produktpakker og nye butikker. Dette gjør at de kan sette sammen en utleietjeneste tilpasset sine behov. Ved å benytte Sharefox kan store organisasjoner som Felleskjøpet raskt og enkelt komme i gang med utleietjenester fremfor å gjøre større IT-investeringer med lang leveringstid. Det aller viktigste i prosessen har vært å komme raskt ut i markedet og få testet tjenesten. Utleietjenesten har blitt veldig godt mottatt så langt og de enkelte butikksjefene er stolte over å kunne tilby utleieprodukter til sine kunder. 

I Sharefox-løsningen har den dynamiske prismodellen vært en sentral funksjon i prosjektet. Hos Felleskjøpet gir hver ekstra leiedag rabatt og kundene kan be om et tilbud om de skal leie over en lengre periode på for eksempel to måneder.

Felleskjøpet utleie av verktøy og maskiner

Sharefox setter pris på samarbeidet med Felleskjøpet og støtter dem i utsagnet om at:
“– Dette er en del av den nye delingsøkonomien, hvor vi gir muligheter til å redusere kapitalkostnadene og miljøbelastningene for den enkelte”.

Ønsker du å høre mer om Sharefox utleiesystem? Kontakt oss!

Se flere artikler her

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.