Leie utstyr hos Turistforeningen

Kajakkutleie DNT
DNT er en norsk turistforening som arrangerer guidede turer og aktiviteter flere ganger i året for deres medlemmer. De leier også ut utstyr til kajakkpadling og andre friluftsaktiviteter.

Del artikkelen

Målsetting

Gjøre det enklere for kundene å leie sportsutstyr fra DNT ved å opprette en online bookingplattform. Samtidig ønsker de å hjelpe teamet med å få bedre oversikt over hver booking, tilgjengelig utstyr og lagerbeholdning.

Resultat

DNT har oppnådd bedre oversikt over lageret, flere online bookinger, de får gode tilbakemeldinger fra kundene og en enklere utleieprosess.

Om DNT

Den Norske Turistforeningen ble grunnlagt i 1858 med et mål om å videreutvikle landets turisme. De er Norges største friluftslivsorganisasjon, som har som mål å bevare natur- og kulturverdier, og fremme et aktivt, enkelt og miljøvennlig friluftsliv for alle uavhengig av alder og form. Foreningen har i dag over 300 000 medlemmer, og sammen med lokale foreninger over hele Norge driver de over 550 hytter i norske fjell- og skogsområder. 

Hvert år arrangerer DNT tusenvis av hytteturer, fotturer, guidede turer og aktiviteter, fjellsport og pedagogiske kurs med friluftsaktiviteter. I tillegg tilbyr DNT utleie av utstyr til kajakk, ski, aking, sykling og andre friluftsaktiviteter.

DNT hadde et ønske om å forenkle administrasjonen relatert til bookinger og få bedre oversikt på lagrene, og opplevde at dette var spesielt viktig i de periodene hvor de har stor pågang. Med Sharefox utleiesystem har utleie av utstyr blitt enklere for DNT og deres kunder.

Utfordringer

DNT opplevde at deres utleietjenester av utstyr var svært populære og vokste seg større, og teamet opplevde derfor problemer med å håndtere det store antallet bookinger og lagerbeholdningen på en god måte, på toppen av å administrere andre aktiviteter. Siden teamet på dette tidspunktet var avhengig av manuelle systemer, var det en lang og krevende prosess å få sjekket tilgjengelige produkter.

Det var som regel en kø av bookinger som ventet på å bli godkjent i høysesongene, og det ble utfordrende å rekke det i tide. Denne situasjonen var heller ikke særlig hyggelig for kundene.

Samarbeid med Sharefox

I 2019 inngikk DNT et samarbeid med Sharefox for å gå over til deres utleiesystem og løse de utfordringene de opplevde. DNT tok i bruk Sharefox sitt utleiesystem for kajakker for å digitalisere driften og tok bookinger av utstyret sitt online på en egen bookingside.

Ved hjelp av Sharefox-funksjonen for varianter var det mulig for DNT å tilby utstyr basert på størrelse og modell på deres bookingside, og dermed gi kundene tilgang til alternativer online. Med kalendervisningen med tilgjengelighet i sanntid kunne teamet se hvilket utstyr som var på lager for å sette sammen et tilbud raskt, og kundene kunne se hvilket utstyr som var tilgjengelige for utleie i butikken.

I tillegg til utleie av utstyr kunne DNT også vise frem kommende turer og aktiviteter, slik at kundene kunne bestille disse direkte på bookingsiden.

Fantastiske resultater

Sharefox sitt nettbaserte utleiesystem var nettopp det verktøyet DNT trengte for å forbedre driften deres, unngå dobbeltbookinger og redusere behandlingstiden.

Etter noen få måneder med Sharefox utleiesystem, fikk DNT en massiv økning av antall bookinger. Den oversiktlige visningen av tilgjengelig utstyr i sanntid og kalendervisningen optimaliserte DNTs bookingprosess, noe som førte til en høyere konverteringsfrekvens.

Sharefox utleiesystem forbedret DNTs betalingsprosess med fuksjonen for innskudds- og forskuddsbetalinger og ulike betalingsmetoder. Foreningen har også fått gode anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder.

DNT har ved hjelp av Sharefox utleiesystem fått til å gjøre det enklere å administrere utleiebeholdningen, men de har også fått økt inntektene som følge av økningen i antall bookinger.

"Å kunne leie en kajakk midt i hovedstaden Oslo, like ved Operaen og Edvard Munch-museet, er spektakulært. Med vårt utleiesystem er det enkelt å booke, hente og bare padle ut på Oslofjorden."
Jostein Langslet, DNT
Jostein Langslet
Teamleader Fjord expeditions
Kajakkutleie
kajakkutleie dnt
DNT Gjendesheim utleiesystem
DNT Gjendesheim utleiesystem
Ønsker du en demo av Sharefox utleiesystem? Ta kontakt med oss!

Se flere artikler her

Reklamebyrå - Beyer Konoy - Sykkelutleie
Kundecase

Reklamebyrå Beyer Konoy: Optimalisering av sykkelutleie for Boss Cykler

Beyer Konoy, et reklamebyrå fra Danmark, fikk i oppdrag å effektivisere Boss Cykler, Bornholms fremste innen sykkelutleie. Gjennom samarbeid med Sharefox, en smart programvare for utleievirksomheter, oppnådde de betydelige forbedringer i virksomhetens drift. Dette case-studiet utforsker suksessen bak dette samarbeidet og hvordan det har styrket Boss Cyklers posisjon i markedet.

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.