Verktøyskuret – Selvbetjent utleie av verktøy 24/7

Selvbetjent utleie av verktøy
Verktøyskuret er en verktøyutleiebedrift som tilbyr kundene muligheten til å leie verktøy når som helst, gjennom et selvbetjeningssystem som er tilgjengelig 24 timer i døgnet.

Del artikkelen

Målsetting

Tilby kundene en sømløs og automatisert tjeneste inne utleie av verktøy.

Resultat

Helautomatisk, døgnåpen selvbetjent utleie av verktøy med flere hentepunkter.

Nøkkelfunksjoner som ble brukt for utleie av verktøy

  1. Håndtering av flere lokasjoner (lagerbeholdning og tilgjengelighet)
  2. Selvbetjeningsløsning for utleie av verktøy
  3. Online bookingsystem
  4. Betalingsløsning med sikker ID-verifisering
  5. SMS med tilgangskode
  6. Automatisert e-post og kundestøtte

Om Verktøyskuret – utleie av verktøy

Verktøyskuret er en bedrift som tilbyr utleie av verktøy i Oslo-området. Per Eirik Espeland, gründeren av Verktøyskuret, er tidligere møbelsnekker og har i tillegg lang erfaring med å pusse opp leiligheter og hus. Gjennom denne erfaringen opplevde Espeland at det var et stort behov for å leie utstyr og verktøy i stedet for å kjøpe nytt for hvert prosjekt.

Før Espeland startet Verktøyskuret, testet han ut noen utleietjenester, men opplevde at det var vanskelig å booke enkelte spesialverktøy på grunn av stor etterspørsel. I tillegg la han merke til at bedriftene som leide ut verktøy, manglet selv erfaring med å bruke dem. Prisene var også for høye til at det lønte seg å leie verktøy i stedet for å kjøpe nytt. Det var også ofte strenge åpningstider på butikkene, som gjorde det vanskelig å levere tilbake verktøyet når det passet hans arbeidstider. Dette førte til at Espeland så muligheten til å starte sin egen utleietjeneste.

Espeland lanserte Verktøyskuret i 2021 og har siden da opplevd stor vekst og fornøyde kunder.

Utfordringer ved utleie av verktøy

Verktøyskuret har opplevd en økning i antall kunder, noe som førte til at de ønsket å se på hvordan de best mulig kan tilby kundene en sømløs selvbetjent utleieopplevelse. Selskapet har i dag fire lokasjoner og har planer om å øke dette antallet i fremtiden. De  ønsker også å effektivisere utleiehåndteringen ved å maksimere automatiseringen. Dette vil på sikt minimere innsatsen og øke effektiviteten.

Implementering av Sharefox for utleie av verktøy

Ved hjelp av Sharefox lanserte de en helt ny selvbetjeningsløsning for sin verktøyutleiebedrift.

De brukte Sharefox utleiesystem for verktøy til å sette opp en ny utleienettside og benyttet det robuste bookingsystemet hvor kundene enkelt kan søke etter verktøy, sjekke tilgjengeligheten på ulike steder og foreta reservasjoner. Utleiesystemet integrerer en betalingsløsning med sikker ID-verifisering, noe som muliggjør raske og sikre transaksjoner.

Effektiv administrasjon av utleie av verktøy

I tillegg muliggjør Sharefox en effektiv administrasjon av lagerbeholdningen og bestillinger for flere filialer, noe som gjør driften enklere. Verktøyskuret har også utviklet automatiserte e-poster for å forenkle kundekommunikasjonen og -håndteringen, samtidig som kvaliteten opprettholdes og tidsbruken på hver enkelt kunde reduseres.

Selvbetjent utleie av verktøy: Digitale hengelåser

Verktøyskuret kan gi kundene en smidig selvbetjeningsopplevelse ved hjelp av Sharefox’ integrasjon med partnerne, Inlet og igloohome. Med de digitale hengelåsene fra igloohome kan de ha en sikker tjeneste som gir kundene tilgang til tjenesten 24/7. De benytter også Inlets teknologi til integrasjonen og til å levere adgangskoder til hengelåsene via SMS.

Selvbetjening for verktøyutleie

Resultat

Etter at Verktøyskuret implementerte selvbetjeningsløsningen fra Sharefox, kan de nå tilby en døgnåpen, sømløs og effektiv verktøyutleieopplevelse for kundene sine. Gjennom integrasjon med Inlet og igloohome gjør Sharefox det mulig for Verktøyskuret å tilby en omfattende og brukervennlig utleieopplevelse med sikker tilgangskontroll.

Etter implementeringen av Sharefox har Verktøyskuret merket at kundene synes det er mye enklere å bestille verktøy og få tilgang til tjenesten på egen hånd. Kundene kan enkelt bla gjennom Verktøyskurets omfattende lager av verktøy og utstyr, sjekke tilgjengeligheten på flere steder og foreta bookinger med bare noen få klikk. SMS-tilgangskoder gjør det enkelt å hente verktøy, og et responsivt og automatisert kundesupportsystem sørger for at kundene får den hjelpen de trenger.

Verktøyskuret kan også foreta sikre betalinger og bruke sikker ID-verifisering for å verifisere kundene, og samtidig bruke digitale hengelåser for å sikre utstyret, noe som gjør tjenesten mye sikrere både for kundene og for Verktøyskuret. Sharefox har virkelig vært en «game-changer» for Verktøyskuret, og har gjort det mulig for dem å gi kundene en mer praktisk og effektiv utleieopplevelse. Samtidig har Sharefox automatisert mange av de manuelle og tidkrevende oppgavene.

"Med Sharefox utleiesystem har vi implementert et enestående selvbetjeningssystem som fungerer sømløst med minimal innsats. Programvaren har betydelig redusert byrden med å administrere utleien. Jeg vil sterkt anbefale det til alle bedrifter i utleiebransjen."
Per Eirik Espeland Verktøyskuret
Per Eirik Espeland
Daglig leder i Verktøyskuret
Utleiesystem for verktøy
Utleiesystem for verktøy
Utleiesystem for verktøy
Utleiesystem for verktøy

Se flere artikler her

Reklamebyrå - Beyer Konoy - Sykkelutleie
Kundecase

Reklamebyrå Beyer Konoy: Optimalisering av sykkelutleie for Boss Cykler

Beyer Konoy, et reklamebyrå fra Danmark, fikk i oppdrag å effektivisere Boss Cykler, Bornholms fremste innen sykkelutleie. Gjennom samarbeid med Sharefox, en smart programvare for utleievirksomheter, oppnådde de betydelige forbedringer i virksomhetens drift. Dette case-studiet utforsker suksessen bak dette samarbeidet og hvordan det har styrket Boss Cyklers posisjon i markedet.

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.