Partioaitta og Fenix Outdoor utforsker markedet for sirkulære forretningsmodeller

utleiesystem for turutstyr
Partioaitta er et finsk sportsmerke og undermerke av FENIX Outdoor som tilbyr et bredt spekter av turutstyr.

Del artikkelen

Målsetting

FENIX Outdoor har flere initiativer innen bærekraft og sirkulær økonomi. En viktig del av dette er å tilby kundene et alternativ til å leie sportsutstyr i tillegg til å kjøpe det. Partioaitta ble valgt som pilot for denne tjenesten. Målet var å finne en alt-i-ett-løsning for den nye utleietjenesten og teste markedet for sirkulære forretningsmodeller. Turutstyr tilbys nå som en utleietjeneste i 14 av butikkene deres.

Resultat

Pilotfasen har vært veldig vellykket, og kundene har gitt gode tilbakemeldinger på den nye tjenesten. Forretningsmodellen for utleie har også vist seg å være solid. Kontinuerlig omsetningsvekst har gjort det mulig å utvide utleietjenesten til nye markeder.

Nøkkelfunksjoner som ble brukt for utleie av sportsutstyr

  1. Lagerstyring

  2. Ordresporing

  3. Håndtering av tilgjengelighet

  4. Nettbutikk for utleie

  5. Online bookingsystem

Om Partioaitta og FENIX Outdoor

Partioaitta er et undermerke av FENIX Outdoor, som også inkluderer merker som Fjällräven og Naturkompaniet. Partioaitta er et finsk sportsbutikkmerke som tilbyr et bredt utvalg av turutstyr. De har 21 fysiske butikker og en nettbutikk som tilbyr høykvalitetsutstyr og klær til friluftsentusiaster som liker aktiviteter som fotturer og camping.

Partioaitta har et bredt utvalg av friluftsutstyr som telt, ryggsekker, soveposer og kokeutstyr, samt klær som passer til ulike friluftsaktiviteter. Selskapet er opptatt av bærekraft og samarbeider med miljøbevisste merkevarer, samtidig som de har en egen serie med miljøvennlige produkter. Partioaitta gir ekspertråd og veiledning for å hjelpe kundene med å velge riktig utstyr og klær for deres behov.

FENIX Outdoor har flere initiativer innen bærekraft og sirkulær økonomi. En viktig prosess er å gi kundene et alternativ til å leie sportsutstyr i tillegg til å kjøpe. Partioaitta ble valgt som pilot for denne tjenesten.

Utfordringer ved utleie av sportsutstyr 

FENIX Outdoor og Partioaitta forsøkte å finne en alt-i-ett-løsning for sin nye utleietjeneste for turutstyr og å teste markedet for sirkulære forretningsmodeller. De var også på utkikk etter et system som kunne utvides og vokse i takt med utleietjenesten. Det var viktig å velge riktig utleiesystem, og da spesielt hvis pilottesten var vellykket og de fikk gode resultater ved lansering.

Partioaitta ønsket også å finne et utleiesystem som kunne skreddersys, tilpasses deres merkevare, lanseres og testes på markedet. De fant ut at mange av de tilgjengelige løsningene var kostbare, spesielt med tanke på alle funksjonene de kunne få behov for i fremtiden.

Implementering av Sharefox for utleie av sportsutstyr

Sharefox tilbyr Partioaitta en komplett løsning, fra en nettbasert utleiebutikk med bookingsystem til et administrasjonssystem for håndtering og oppfølging av bestillinger. Utleiesystemet vil også vokse sammen med tjenesten, slik at de kan skalere til flere butikker og lansere nye utleieinitiativer uten behov for store interne utviklingsinvesteringer eller bruk av andre løsninger. Sharefox hadde en ideell løsning for Partioaitta, og derfor falt valget på Sharefox for lanseringen av den nye utleietjenesten for turutstyr.

Partioaitta opprettet sin egen nettbutikk for utleie av turutstyr med hjelp av Sharefox. Nettbutikken har et brukervennlig grensesnitt som gjør det enkelt for kundene å søke etter utleieprodukter og foreta reservasjoner. Kundene kan velge ønsket dato, klokkeslett og sted for henting og levering av leieobjektene. I tillegg gir nettstedet nyttig informasjon om retningslinjer for utleie, priser og vedlikehold av utstyret.

Partioaitta får også tilgang til et komplett administrasjonssystem med full oversikt over kunder, bestillinger og tilgjengelig og booket lagerbeholdning.

Resultater for Partioaitta – utleie av sportsutstyr

Turutstyr tilbys nå som utleietjeneste i 14 av Partioaittas butikker. Med lanseringen av denne nye utleietjenesten kan kundene få tilgang til friluftsutstyr av høy kvalitet uten å måtte kjøpe det direkte.

I Partioaittas nettbaserte utleiebutikk kan kunden enkelt bla gjennom og leie ulike typer friluftsutstyr, som telt, soveposer, ryggsekker og matlagingsutstyr. Sharefox’ utleiesystem inneholder alle nødvendige verktøy for å håndtere utleieforespørsler fra kunder på en enkel måte. De tilgjengelige funksjonene gjør det mye enklere og mer effektivt for Partioaitta å drive utleie av turutstyr.

Pilotfasen for FENIX Outdoor og Partioaitta var vellykket, og kundene ga positive tilbakemeldinger. Dette har posisjonert dem for videre ekspansjon til nye markeder.

"Sharefox' alt-i-ett-løsning har vært avgjørende for å demonstrere bærekraften i vår utleiebaserte forretningsmodell. Med hjelp fra Sharefox har vi vært i stand til å digitalisere en tidligere manuell prosess, noe som har åpnet opp muligheter for oss til å utvide horisonten og forberede oss på nye markeder."
Harri Valtamo (1)
Harri Valtamo
Prosjektleder / butikksjef i Partioaitta
utleiesystem for turutstyr
utleiesystem for turutstyr
utleiesystem for turutstyr
utleiesystem for turutstyr

Se flere artikler her

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.