5 viktige tips for suksess med websidedesign for utleiefirmaer

Global search - Hjemmeside med booking system
La oss dykke ned i de viktigste designelementene som vil gjøre utleiefirmaets websidedesign til en suksess og tiltrekke flere kunder.

Del artikkelen

Et godt websidedesign har mer å si enn du kanskje tror, for om besøkende ønsker å benytte seg av tjenesten din eller ikke. Enten du driver et utleiefirma eller en annen type virksomhet, er en attraktiv og funksjonell websidedesign essensielt for å tiltrekke seg og beholde kunder. 

Når du nå skal i gang med å designe en webside til firmaet ditt, bør du sette deg inn i hva som skal til for å skape en profesjonell og brukervennlig websidedesign. Vi har tatt en prat med designerne våre i Sharefox og deler her våre beste tips med deg når du skal designe din webside for utleiefirmaet.

Hva er en god webside?

En god webside kan defineres på ulike måter, men målet til websiden din bør alltid være å drive salg.

Gode websider for utleiefirmaer er de som legger til rette for en enkel og sømløs bookingprosess. Besøkende på siden blir ledet gjennom hele prosessen – fra valg av utstyr til booking, betaling, og til henting og tilbakelevering av utstyret når leieperioden er over. Det er disse utleiefirmaene som blir mest populære. Når kunden har en god opplevelse gjennom hele tjenesten, fra start til slutt, øker sannsynligheten for at de ønsker å komme tilbake igjen. 

Så hvordan designer du en god webside? Få våre 5 beste tips til hvordan du designer en bra webside for utleiefirmaet direkte fra våre designere nedenfor! 

Websidedesign for utleiefirmaer

5 viktige tips til bra websidedesign for utleiefirmaer

1. Lesbarhet og tilgjengelighet

For å sikre at kundene dine enkelt kan lese informasjonen på websiden din, bør du unngå å bruke lyse farger som kan gjøre tekst vanskelig å lese. Det finnes mange nettbaserte verktøy som kan hjelpe deg med å sjekke og forbedre tilgjengeligheten. En tilgjengelig webside gjør det enklere for alle brukere, inkludert de med nedsatt syn, å navigere og finne den informasjonen de trenger.

2. Bruk av bilder

Bilder av høy kvalitet kan gjøre en stor forskjell for nettstedets visuelle appell. Når du laster opp bilder, bør du følge retningslinjene for riktig bildestørrelse for å sikre at de ser bra ut på alle enheter. Husk også å ha de nødvendige rettighetene til alle bilder du bruker for å unngå juridiske problemer.

3. Proporsjoner og designforslag

En godt proporsjonert webside ser ikke bare bedre ut, men er også enklere å navigere. Følg anbefalte proporsjoner og retningslinjer for webdesign for å sikre at alle elementer, som logoer og menylinjer, er i balanse. En for stor logo kan gjøre menylinjen uproporsjonal, mens en for liten logo kan være vanskelig å se.

4. Estetikk

Utseendet på websiden din spiller en avgjørende rolle for å tiltrekke seg og holde på kunder. Et veldesignet og visuelt tiltalende webside skaper et positivt inntrykk og forbedrer brukeropplevelsen. Vær nøye med fargevalg, skrifttyper og bilder av høy kvalitet for å skape et sammenhengende og attraktivt websidedesign som reflekterer merkevareidentiteten din

5. Websidedesign for mobil

Med den utbredte bruken av smarttelefoner er det viktig at websiden din fungerer godt på mobile enheter. Sørg for at bildene dine er riktig størrelse i henhold til retningslinjene for mobile enheter, og prioriter lesbarhet og kontrast for å gi brukerne en optimal mobilopplevelse. En godt designet webside på mobil kan øke tilfredsheten og engasjementet blant kundene dine.

Hjemmeside med booking system - global search

Hvordan utvikle en webside for utleiefirmaer?

Når du skal utvikle en webside for et utleiefirma, er det flere faktorer du må vurdere for å sikre at siden fungerer optimalt både for deg og kundene dine. Nedenfor finner du noen viktige punkter du bør drøfte før du velger hvilket system du ønsker å gå for når du skal utvikle websiden din.

Velg riktig plattform: E-commerce vs. rental

Velg en plattform for websider som støtter behovene til utleiefirmaet ditt. Mens e-handelsplattformer kan være nyttige, finnes det også spesialiserte plattformer for utleie, som Sharefox, som tilbyr funksjoner som er tilpasset dine behov, som integrerte bookingsystemer, ordrestyring og lagerstyring.

Webside med booking system

En effektiv hjemmeside med bookingsystem er avgjørende for et utleiefirma. Sørg for at systemet er brukervennlig, raskt og pålitelig. En god bookingløsning skal kunne håndtere hele prosessen fra reservasjon til betaling og administrasjon av utleieperioder.

Legg til rette for en effektiv drift

Optimaliser websiden for å lette administrasjonen av utleiefirmaet. Dette inkluderer lagerstyringbetalingsløsninger, og kundedatabase for å holde oversikt over leiehistorikk og preferanser.

Konklusjon

Ved å følge disse 5 tipsene kan du forbedre både utseendet og funksjonaliteten til websiden til utleiefirmaet ditt, noe som vil bidra til å tiltrekke flere kunder og gi dem en bedre opplevelse. I tillegg vil det å velge en plattform for websider som er skapt for utleietjenester, som Sharefox, bidra til å gi deg alle de funksjonene du trenger for å drive utleiefirmaet ditt effektivt og lønnsomt.

Vil du helt enkelt designe din egen webside for utleiefirmaet ditt? Sett opp en gratis testperiode.

Spørsmål og svar om websidedesign for utleiefirmaer

Hvordan designer man en webside?

Det finnes mange verktøy og plattformer som kan hjelpe deg med å designe flotte og profesjonelle websider. Start med å definere målgruppen din og hva du ønsker å oppnå med nettsiden. Deretter kan du bruke maler og tilpassede designverktøy for å bygge siden.

Hvordan få en god webside?

En god webside er brukervennlig, estetisk tiltalende og funksjonell. Sørg for god lesbarhet, høykvalitetsbilder, riktig proporsjonering av elementer, og optimal mobilvisning. Implementer et effektivt bookingsystem og sørg for at all informasjon er lett tilgjengelig.

Hvordan opprette webside?

For å opprette en webside, må du først velge en plattform eller en nettstedbygger. Registrer et domenenavn, velg en passende mal, tilpass innholdet og designet, og lanser nettsiden din. Vurder en gratis testperiode for å teste ulike funksjoner og løsninger før du forplikter deg.

Hvordan lage sin egen hjemmeside med booking?

Du kan enkelt lage din egen hjemmeside med booking ved å benytte deg av plattformer som er laget for dette, som for eksempel Sharefox. Sett opp en gratis prøveperiode her.

Hva skal du gjøre nå?

Når du er klar … her er 3 måter vi kan hjelpe deg med å utvikle din utleiebedrift! 

  1. Har du lyst til å utvikle bedriften din i dag? Prøv Sharefox utleiesystem gratis – eller bestill en demo.
  2. Hvis du vil lære mer om Sharefox utleiesystem, lese om trender og nyheter vi deler gratis, besøk bloggen vår eller gå til ressurser i menyen. Her finner du blogginnlegg, kundecase, e-bøker og Sharefox Academy
  3. Følg oss i sosiale medier eller del denne bloggen på Linkedin eller Facebook.

Se flere artikler her

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.