Ordrestyring for maskin- og verktøyutleie: Effektivisering for bedre resultater

Ordrestyring for maskinutleie og verktøyutleie
Ved å digitalisere ordreflyten kan utleiefirmaer oppnå betydelige forbedringer i både effektivitet og kundetilfredshet. Hvordan kommer du i gang?

Del artikkelen

I en verden der effektivitet og sømløshet er nøkkelord for enhver virksomhet, spesielt innen maskin- og verktøyutleie, er det essensielt å se nærmere på hvordan ordrestyring kan optimaliseres. Det er på tide å si farvel til de kaotiske dagene med telefoner, e-poster, gule lapper og Excel-ark som dominerer håndteringen av ordrer. I denne artikkelen ser vi nærmere på hva det er, hvorfor det er viktig, og hvordan du kan forbedre ordrestyringen.

Hva er ordrestyring?

Ordrestyring refererer til prosessen med å administrere og koordinere bestillinger av maskiner og verktøy fra kunder. Dette inkluderer alt fra bestilling til fakturering og oppfølging etter utleieperioden. En effektiv ordrestyringsprosess sikrer at hver bestilling håndteres sømløst, med minimal risiko for feil eller forsinkelser.

Hvorfor forbedre ordrestyringen?

Å forbedre ordrestyringen gir en rekke fordeler for utleiefirmaer, inkludert:

Økt ordreeffektivitet

Eliminering av dobbeltbookinger og full kontroll over alle bestillinger.

Bedre planlegging

Frigjøring av tid til å støtte avanserte prosjekter, takket være automatisering av bestillinger av standardutstyr.

Effektivisere utleiedriften

Automatisering og forbedring av bestillingsprosessen fører til at hele utleiedriften blir mer effektiv. 

Kundetilfredshet

Muligheten for kunder å legge inn bestillinger når som helst, samt enkel tilgang til informasjon om ordrens status.

Spare tid og kostnader

Ordrebehandling blir gjennomført raskere med automatisering, noe som frigjør din ansattes tid og sparer deg for kostnader knyttet til å utføre oppgavene manuelt. 

Økt konkurransefordeler

Effektiv ordrestyring er viktig for å øke konkurransefordelene og øke inntektene. 

Ordrestyring

Hvordan effektivisere ordrestyringen ved maskinutleie og verktøyutleie?

For å oppnå disse fordelene, er det nødvendig med en grundig tilnærming til digitalisering og automatisering av ordreflyten. Her er noen nøkkeltrinn for å oppnå dette:

Få tilgang til ordrer i sanntid

Digitale systemer for ordrestyring lar deg spore bestillinger, betalinger og status i sanntid, slik at du alltid har oppdatert informasjon.

Oversiktlig ordreregister

Et digitalt register gir enkel tilgang til informasjon om bestillinger, kunder, betalinger og utleieobjekter.

Online bestillingssystem

La kundene sjekke tilgjengelighet og legge inn bestillinger direkte på din nettside. Gjør det mulig å betale online med depositum og legge til tilleggsfunksjoner for å effektivisere ordrehåndteringen.

Ordresporing

Ved å følge hver enkelt ordre gjennom hele prosessen, kan du sikre effektiv behandling og levering. Dette er spesielt viktig for de utleiefirmaene som har høyt volum og høy hastighet. 

Kalendervisning

En oversiktlig kalendervisning over ordre og hvilke utleieenheter som er utleid eller tilgjengelig, gir bedre planlegging og ressursallokering. Samtidig blir det enklere å følge flyten på hver enkelt ordre.

Effektiv ordrestyring er avgjørende for suksess for maskinutleie og verktøyutleie

Effektiv ordrestyring er en avgjørende faktor for suksess innen maskinutleie og verktøyutleie. Ved å digitalisere og automatisere ordreflyten kan bedrifter oppnå betydelige fordeler, inkludert økt effektivitet, bedre kundetilfredshet og mer tid til å fokusere på kjernevirksomheten. Ved å implementere moderne systemer for ordrestyring kan utleiefirmaer optimalisere sin drift og sikre en sømløs opplevelse for både ansatte og kunder.

Ordrestyring

Digitalisering og automatisering av ordrestyring ved maskinutleie og verktøyutleie

Det behøver ikke å være komplisert å digitalisere og automatisere ordrestyringen. Sharefox tilbyr et omfattende verktøysett for effektiv ordrestyring for utleiefirmaer.

Ta i mot fysiske og online bestillinger i ett system

Når det kommer til opprettelse av bestillinger, tilbyr Sharefox en enkel og intuitiv prosess. Enten det er kunden selv som legger inn bestillingen online på din nettside, eller om det gjøres manuelt, gir plattformen et brukervennlig grensesnitt for å håndtere dette. Fra valg av produkt til angivelse av start- og sluttidspunkt, gjør Sharefox det mulig å tilpasse hver bestilling etter kundens behov. Legger du inn en manuell bestilling vil du få en oppsummering av bestillingen før den bekreftes, noe som gir deg og kunden en ekstra sikkerhet.

Effektivisere ordrehåndteringen

Ved å benytte Sharefox kan du enkelt administrere både kommende og tidligere bestillinger. Hver bestilling kommer med detaljer som start- og sluttidspunkt, distribusjonstype og status, slik at du og dine kollegaer har full oversikt over alle deres ordre. Ved hjelp av filtre og ulike visninger kan man skreddersy visningen etter egne behov og preferanser.

Ordrestyring

Mindre tid brukt på hver enkelt ordre

I en verden som stadig blir mer digitalisert, har utleiefirmaer som LeiMegNå tatt skrittet videre ved å implementere det avanserte utleiesystemet fra Sharefox for å øke ordreeffektiviteten. Ved å omfavne digitalisering har de nå full kontroll over lagerbeholdningen og tilgjengeligheten på hvert enkelt sted, noe som gjør det mulig å optimalisere kapasiteten til det fulle.

Planlegging av utleie: frigjør tid og økte inntekter

Med funksjonen Schedule fra Sharefox får du en omfattende oversikt over kommende bestillinger i en praktisk kalendervisning. Dette gjør det enkelt for deg å vurdere tilgjengelighet og status for hver bestilling, samt følge med på enkeltartikler og produktgrupper. Ved å benytte ulike visninger og filtreringsalternativer kan du skreddersy visningen etter behov og sikre en effektiv planlegging og ressursallokering.

Vil du skape en mer effektiv ordrestyring? Prøv Sharefox gratis i dag.

Hva skal du gjøre nå?

Når du er klar … her er 3 måter vi kan hjelpe deg med å utvikle din utleiebedrift! 

  1. Har du lyst til å utvikle bedriften din i dag? Prøv Sharefox utleiesystem gratis – eller bestill en demo.
  2. Hvis du vil lære mer om Sharefox utleiesystem, lese om trender og nyheter vi deler gratis, besøk bloggen vår eller gå til ressurser i menyen. Her finner du blogginnlegg, kundecase, e-bøker og Sharefox Academy
  3. Følg oss i sosiale medier eller del denne bloggen på Linkedin eller Facebook.

Se flere artikler her

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.