Hvordan starte og drive utleie av sportsutstyr

sportsutleie
Som forbrukere har vi samme forventninger til kundeopplevelsen når vi leier noe som når vi skal kjøpe noe. Å lykkes med en god utleietjeneste kan være en krevende oppgave, men desto større blir gevinsten med fornøyde kunder og god inntjening når man lykkes.

Del artikkelen

Vi prøver ut nye aktiviteter som aldri før, og i fjor sommer så vi spesielt en økning av vannsport – alt fra kajakk til SUP. Bysykling har vært en stor trend de siste årene og de ikoniske el-sparkesyklene kan ses overalt i de store byene. Foreldre kan nok kjenne seg igjen i at de kjøper inn alt for mye sportsutstyr til barna og så blir det lagt i boden til neste gang det forhåpentligvis skal tas i bruk igjen. 

Akkurat nå er det over 150 000 salgsannonser ute på Finn.no innen sport og friluftsliv, som helt klart understreker denne problematikken. Vi ser at forbrukeren har begynt å få øynene opp for det å leie utstyr fremfor å kjøpe nytt hele tiden, og at det har blitt et større fokus på hver enkelt sitt forbruk.  

Hvis du nå sitter og vurderer om utleie av sportsutstyr er rett satsing for deg, så kan nettopp dette være det rette tidspunktet å komme i gang. Om du allerede driver utleie av noe innen sportsutstyr har du nok oppdaget hvor stor pågang det kan være av kunder i sesongene, og hvor viktig det er å legge til rette for å skape en effektiv drift. I denne artikkelen har vi derfor samlet noen av våre beste erfaringer rundt utleie av sportsutstyr, med ønske om å bidra til at flere lykkes med utleie.

Hjemmeside for utleie av sportsutstyr

Kundereisen starter gjerne med et Google-søk som “sykkelutleie Bergen”, “kajakkutleie Oslo”, “Elsykkel utleie Stavanger“ eller “SUP utleie Kristiansand”. Den starter også for mange kunder i sosiale medier som Instagram, Facebook, Snapchat, Pinterest eller lignende, da mange blir påvirket av familie, venner, bekjente eller influensere.

Om du nå skal starte med utleie av sportsutstyr trenger du derfor en hjemmeside som driver trafikk og gjør det enkelt å booke, slik at du kan være til stede der kundereisen starter. Hovedoppgaven til hjemmesiden din er å drive salg. Mange gjør den feilen at de fokuserer for mye på å gi kunden informasjon om tjenesten deres, og glemmer at den største oppgaven til hjemmesiden er at den skal drive salg og skape en god kundereise. En hjemmeside for utleie må derfor ha en god bookingløsning, slik at kunden helt enkelt har mulighet til å booke det de ønsker å leie.

Utleie av fritids- og sportsutstyr

Oversiktlig og brukervennlig booking for utleie av sportsutstyr

Forbrukere har i dag store forventninger til at det skal være enkelt å booke, og dette skyldes gjerne at de er godt vant til netthandel. Hvis det da blir for vanskelig å leie sportsutstyret ditt eller om det tar for mye tid, kan du risikere at de dropper å gjennomføre bookingen og heller finner en annen løsning. Når du skal drive utleie av sportsutstyr oppdager du ganske raskt hvor nødvendig det er med en kalenderløsning for å kunne vise kundene dine på en oversiktlig måte når produktene er tilgjengelig for leie.

Effektiv utleie av sportsutstyr med bookingsystem

Det å håndtere bookinger manuelt kan være en skikkelig tidstyv. Vi ser fortsatt at det er flere som gjør mye manuelt arbeid, ofte skyldes det at de ikke er klar over at det finnes digitale systemer som gjør jobben enklere for dem. Er du en av dem som fortsatt tar imot bestillinger på telefon eller e-post? Eller er du en av dem som bruker Excel-ark og post-it-lapper? Kanskje har du mekket sammen en kalenderløsning for bookingen din, men har oppdaget at det likevel krever mye tid og knoting? Med dagens digitale bookingsystem for utleie kan du slippe alt dette.

Utleie av sportsutstyr - bookingkalender

Prising for utleie av sportsutstyr er komplekst

Med årelang erfaring fra utleiebransjen har vi lært mye om hvor komplekst prising kan være for utleie av sportsutstyr, og hvor vanskelig kan være å finne et system som dekker alle behovene til en prismotor. Det er mye strategi bak det å sette en riktig pris på et utleieprodukt. Skal du ta betalt pr dag, uke, måned eller år? Ønsker du å ha mulighet til å gi rabatter og lage kuponger? Jobber du i en bransje hvor dere har flere kunder i helgene enn i ukedagene?

Tilbud og etterspørsel ved utleie av sportsutstyr

For utleie av bysykler eller el-sparkesykler er det ofte høyere etterspørsel i rushtiden fordi de gjerne benyttes til å komme seg på jobb eller studier, mens for terrengsykler eller kajakk er det høyere etterspørsel i helgene eller ferier da det er flere som benytter disse på fritiden. Mange utleiefirmaer som driver utleie av sportsutstyr ønsker derfor å variere priser etter behov og etterspørsel, og dette kan være en god strategi for å tiltrekke seg flere kunder i perioder hvor det er lavere etterspørsel. Samtidig får du økt inntjening ved å ta en høyere pris i de periodene du har mulighet til å tjene litt ekstra på grunn av høy etterspørsel. 

Full kontroll over betalinger, vilkår og tilgjengelighet ved utleie av sportsutstyr

Unngå å gå i de samme fellene som mange utleiefirmaer gjør når de starter opp. Ikke bruk tid på lite oversiktlige verktøy, som excel-ark, notisblokk og lignende, som ikke taler sammen med andre deler av din verdikjede. 

Når alle systemer snakker sammen, gir det deg rom til å skape en effektiv utleie av sportsutstyr. Integrasjon mot regnskapssystemet ditt er elementært for å skape en sømløs tjeneste, fra kunden bestiller til det går inn i ditt regnskapssystem og kunden mottar kvitteringen. Det er smart å gjøre dette i et digitalt system for å minske antall manuelle arbeidsoppgaver og frigjøre tid. 

Leievilkår er også essensielt å ha på plass slik at kundene godkjenner dette før de får lov til å booke et produkt, slik at du sikrer produktene du leier ut. Depositum og forsikringer er også viktig for en del utleiefirmaer, gjerne de som leier ut dyrt utstyr, fordi de gir en ekstra sikkerhet og beskytter produktets tilstand. 

Spar tid med effektiv administrasjon for utleie av sportsutstyr

Det er mye tid som kan spares inn ved å få til en effektiv administrasjon av din utleie av sportsutstyr, som bare flyter i hverdagen. Alt av inventar og produkter er det viktig å holde full oversikt over, fordi det er fort å miste oversikten når du har så mange ulike produkter som hele tiden leies ut. Et digitalt og tilpasset system gjør jobben enklere, og gjerne hvor du kan legge inn informasjon om vedlikehold og når det sist ble reparert. 

Unngå dobbeltbookinger

Om du ikke finner en smart måte å håndtere dine bookinger på, kan vi garanterer deg at du vil begå den største synd av alle: nemlig dobbeltbooking! Dette resulterer ofte i meget sinte kunder som kan finne på å legge ut negative anmeldelser, og disse er vanskelig å kvitte seg med. For å unngå dobbeltbookinger ved utleie av sportsutstyr, må du hele tiden ha kontroll på tilgjengeligheten av produkter, hva som er på lageret og hva som er utleid til kunder. En digital kalender som er integrert med hjemmesiden din, gir deg full oversikt over dette og gjør at du kan skape en effektiv drift.

sportsudstyr booking

Hvilket system skal du gå for?

Det finnes utallige løsninger du kan gå for når du skal sette opp hjemmesiden din. Mange av disse er laget for netthandel og er ikke alltid en god nok løsning for utleiefirmaer. Vi snakker ofte om at du skal passe deg for WordPress-fella, nettopp av den grunn at den er skapt for netthandel. Sharefox utleiesystem er skreddersydd for utleie av sportsutstyr. Med Sharefox utleiesystem og har du alt du trenger av nettside, bookingsystem, prismotor, betalingsløsninger og ikke minst et adminsystem som gjør det enkelt å håndtere bestillingene. 

Komplett guide til hvordan starte utleievirksomhet

En alt-i-ett digital løsning for utleie av sportsutstyr

Flere av våre kunder leier ut både sykler, SUP, ski og kajakk. Fordelene de har fått ved å benytte Sharefox til utleie av sportsutstyr:

  • Inspirerende bookingside som gir høyere antall bestillinger.
  • Mer fornøyde kunder. Kan se tilgjengelighet, booke og bestille tjenesten/produktene akkurat når det passer dem. 
  • En mer brukervennlig kundereise. 
  • Effektiv bestillingsprosess. Frigjør flere timer i uka brukt på å følge opp kunder på telefon og e-post.
  • Bedre oversikt over tjenester og produkter.
  • Full kontroll på hver enkelt bestilling og tilgjengelighet.
  • Mindre administrasjon. Mindre manuelt arbeid og oppfølging.

Hva skal du gjøre nå?

Når du er klar … her er 3 måter vi kan hjelpe deg med å utvikle din utleiebedrift! 

  1. Har du lyst til å utvikle bedriften din i dag? Prøv Sharefox utleiesystem gratis – eller bestill en demo.
  2. Hvis du vil lære mer om Sharefox utleiesystem, lese om trender og nyheter vi deler gratis, besøk bloggen vår eller gå til ressurser i menyen. Her finner du blogginnlegg, kundecase, e-bøker og Sharefox Academy
  3. Følg oss i sosiale medier eller del denne bloggen på Linkedin eller Facebook.

Se flere artikler her

Reklamebyrå - Beyer Konoy - Sykkelutleie
Kundecase

Reklamebyrå Beyer Konoy: Optimalisering av sykkelutleie for Boss Cykler

Beyer Konoy, et reklamebyrå fra Danmark, fikk i oppdrag å effektivisere Boss Cykler, Bornholms fremste innen sykkelutleie. Gjennom samarbeid med Sharefox, en smart programvare for utleievirksomheter, oppnådde de betydelige forbedringer i virksomhetens drift. Dette case-studiet utforsker suksessen bak dette samarbeidet og hvordan det har styrket Boss Cyklers posisjon i markedet.

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.