Bodø Liftutleie tar grep for en overgang mot en mer digitalisert bransje

Bodø Liftutleie
Bodø Liftutleie, er et verktøy- og maskinutleiefirma, som leier ut lifter, gravemaskiner og annet verktøy, og de hjelper også sine kunder å velge riktig utstyr til sine komplekse prosjekter.

Del artikkelen

Målsetting

Gjøre det mulig for kundene å bestille utstyr når de ønsker det, og gi Bodø Liftutleie full kontroll over deres utleie av maskiner og utstyr og hele utleiefirmaet.

Resultat

Sharefox utleiesystem hjalp Bodø Liftutleie med deres utleie av maskiner og utstyr ved å gi kundene en god utleieopplevelse og de fikk samtidig ekstra tid til å fokusere på mer kompliserte oppdrag.

Om Bodø Liftutleie – utleie av maskiner og utstyr

Bodø Liftutleie ble grunnlagt i 2014 og tilbyr utleie av maskiner og utstyr til verktøy-, maskin-, bygg- og anleggsbransjen, både B2B og B2C. De tilbyr et stort utvalg av tunge maskiner, inkludert gravemaskiner, minigravere, hjullastere, beltegående dumpere, lifter i ulike størrelser og andre verktøy som vibrasjonsplater, traller og tilhengere.

Bodø Liftutleie driver utleie av maskiner og utstyr over hele Nordland og har utstyr i Bodø, Fauske og Mo i Rana. Kundene kan leie utvalgte enkelt verktøy eller velge totalløsninger, avhengig av hvilke tjenester de har behov for. De er opptatt av å tilby den beste løsningen for utleie av utstyr og maskiner som markedet kan tilby.

Utleie av maskiner og utstyr: utfordringen

Bodø Liftutleie hadde håndtert utleie av utstyr manuelt, og etter hvert som selskapet begynte å vokse, ble det mer komplisert og tidkrevende å administrere utleievirksomheten. Med et manuelt driftssystem er det vanligvis utfordrende å holde tritt med bestillinger, lageroppdateringer og håndtering av henting og retur av utstyr.

I tillegg til å håndtere den daglige utleievirksomheten måtte Bodø Liftutleie også administrere B2B-kunder, særlig de som krevde tilpassede tjenester for sine komplekse prosjekter. Selskapet hadde behov for å skille mellom «brød og smør»-verktøy som kundene kunne bestille selv, og maskinbestillinger som krevde hjelp fra deres tekniske team.

Implementering av programvare for utleie av maskiner og utstyr

Bodø Liftutleie bestemte seg for at det var på tide å gå over til et mer digitalisert system og ta full kontroll over driften. I 2019 begynte de å bruke Sharefox utleiesystem. De lanserte et nettbasert verktøy og en maskinbestillingstjeneste basert på Sharefox-plattformen, slik at kundene kan bestille standardutstyr selv og når som helst. Andre funksjoner inkluderer regnskap og 24-timers selvbetjening og B2B-funksjoner.

Resultater ved digitalisering av utleie av maskiner og utstyr

Med det nettbaserte utleiesystemet Sharefox har Bodø Liftutleie effektivisert hele bookingprosessen og spart tid på bestillinger og kundeflyt. Kundene kan nå legge inn bestillinger på utstyr som er tilgjengelig på lager i sanntid og motta eller hente de riktige utleieartiklene uten problemer. Bodø Liftutleie har forbedret driften og sparer nå mye tid på ordrebehandling etter å ha digitalisert deres utleie av maskiner og utstyr, samtidig som de gir kundene en bedre opplevelse.

Mer tid til å støtte avanserte prosjekter ved utleie av maskiner og utstyr

Som mange andre utleiefirmaer gir Bodø LiftUtleie råd og veiledning til kundene sine om valg av riktig utstyr, spesielt for mer krevende prosjekt. Med tiden som spares på bestillinger av standardutstyr, har selskapet nå mer tid til å støtte avanserte prosjekter og oppdrag.

"Med Sharefox jobber vi mer effektivt og kan fokusere på å gi råd i komplekse oppdrag, i stedet for å svare på e-poster og telefonsamtaler hele dagen."
Preben Want, Bodø Liftutleie
Preben Want
Daglig leder i Bodø Liftutleie
Utleie av verktøy og maskiner
Verktøyutleie

Ønsker du en demo av Sharefox utleiesystem? Ta kontakt

Se flere artikler her

Reklamebyrå - Beyer Konoy - Sykkelutleie
Kundecase

Reklamebyrå Beyer Konoy: Optimalisering av sykkelutleie for Boss Cykler

Beyer Konoy, et reklamebyrå fra Danmark, fikk i oppdrag å effektivisere Boss Cykler, Bornholms fremste innen sykkelutleie. Gjennom samarbeid med Sharefox, en smart programvare for utleievirksomheter, oppnådde de betydelige forbedringer i virksomhetens drift. Dette case-studiet utforsker suksessen bak dette samarbeidet og hvordan det har styrket Boss Cyklers posisjon i markedet.

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.