Veien til fremtidens bærekraftige retail: Å starte tidlig skaper  konkurransefordeler

Pål Wibe - fremtidens bærekraftige retail
Bærekraftige forretningsmodeller har gått fra å være mye snakk til å bli en nødvendig omstilling hvor de konkrete initiativene nå kommer på rekke og rad, sier Pål Wibe på frokostmøte hos Posten Bring.

Del artikkelen

Under et frokostmøte i regi av Bring om sirkulære forretningsmodeller holdt Pål Wibe, tidligere leder av XXL, Nille og Europris, et inspirerende foredrag. Wibe løftet i foredraget frem det strategiske fortrinnet ved å være en tidlig deltaker i utviklingen av nye forretningsmodeller.

De beste er allerede godt i gang

De beste er allerede godt i gang var startskuddet fra Wibe med referanse til franske Decathlon og deres ulike sirkulære initiativer på alt fra utleiemodeller, gjenbruk og reperasjonstjenester til bruktsalg og aktiviteter som en del av tjenestetilbudet.

Tre områder for utviklingen av bærekraftige tjenester:

  1. Forlenget levetid og bærekraft: Dette området handler om å maksimere levetiden til produkter gjennom reparasjoner, ombruk, gjenbruk og bruktsalg. Fremtiden ligger i å skape et miljø der forbrukerne ser på varer som langvarige investeringer snarere enn engangsbruk.
  2. Fra kjøp til tilgang: Overgangen fra tradisjonelle kjøp til tilgangstjenester, som utleie, abonnement og finansiering, er et annet nøkkelområde. Dette gir forbrukere muligheten til å bruke produkter uten å eie dem permanent, og det gir også detailhandelen muligheten til å opprettholde en lønnsom virksomhet gjennom kontinuerlige tjenesteinntekter.
  3. Opplevelser over forbruk: Et skifte fra ren materialisme til å investere i opplevelser og bærekraftige tjenester er en pågående trend. Selskaper som Norrøna, Hvitserk og Lapoints Travel demonstrerer hvordan fokus på opplevelser kan appellere til moderne forbrukere som søker meningsfylte alternativer.
Pål Wibe - sirkulære forretningsmodeller for detaljhandelen

Selv om bærekraftige fremskritt er synlige, fremhever Pål Wibe i foredraget at tempoet ikke er raskt nok. Det er et gap mellom kundenes ønsker om bærekraftige valg og detaljhandelens respons. Dette skaper en klar forretningsmulighet for de som kan levere på forbrukernes behov for bærekraftige alternativer.

Kom i gang – Godt gjort er bedre enn godt sagt

  • Utforsk utleiemodellen: Å leie ut produkter kan være en inntektskilde på lang sikt, spesielt for produkter med høyere kostnad. Det er en mulighet for å differensiere seg fra konkurrentene og tiltrekke seg bærekraftsbevisste forbrukere.
  • Start i det små: Begynn med begrensede, målrettede tiltak for å få raskere resultater. Fokusér på områder der kundene viser størst interesse, og bygg erfaring derfra.
  • Samarbeid for suksess: Samarbeid på tvers av bransjen for å oppnå lønnsomhet. Del ressurser som transportløsninger for å redusere kostnader.
  • Lær av andres suksesser: Unngå å finne opp hjulet på nytt. Dra nytte av ferdige digitale utleiesystemer og best practices fra andre aktører i markedet.

Tiden for å omfavne bærekraftige forretningsmodeller er nå

Pål Wibe avsluttet foredraget med å understreke at tiden for å omfavne bærekraftige forretningsmodeller er nå. Myndigheters krav, løfter fra detaljhandelen og kundenes økende forventninger gjør det til en nødvendighet. Som historien har vist oss, er det de som handler tidlig og modig som vil trives og beholde sin ledende posisjon i fremtidens bærekraftige detaljhandel. Det er på tide å stjele med stolthet, lære av andre suksesser og ta de første skrittene mot en mer bærekraftig fremtid.

Pål Wibe - fremtidens bærekraftige retail

Hva skal du gjøre nå?

Når du er klar … her er 3 måter vi kan hjelpe deg med å utvikle din utleiebedrift! 

  1. Har du lyst til å utvikle bedriften din i dag? Prøv Sharefox utleiesystem gratis – eller bestill en demo.
  2. Hvis du vil lære mer om Sharefox utleiesystem, lese om trender og nyheter vi deler gratis, besøk bloggen vår eller gå til ressurser i menyen. Her finner du blogginnlegg, kundecase, e-bøker og Sharefox Academy
  3. Følg oss i sosiale medier eller del denne bloggen på Linkedin eller Facebook.

Se flere artikler her

Reklamebyrå - Beyer Konoy - Sykkelutleie
Kundecase

Reklamebyrå Beyer Konoy: Optimalisering av sykkelutleie for Boss Cykler

Beyer Konoy, et reklamebyrå fra Danmark, fikk i oppdrag å effektivisere Boss Cykler, Bornholms fremste innen sykkelutleie. Gjennom samarbeid med Sharefox, en smart programvare for utleievirksomheter, oppnådde de betydelige forbedringer i virksomhetens drift. Dette case-studiet utforsker suksessen bak dette samarbeidet og hvordan det har styrket Boss Cyklers posisjon i markedet.

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.