Utleie av lokaler: Hvordan automatisere og øke inntektene?

Utleie av lokaler
Organisasjoner som driver utleie av lokaler, klubbhus, grendehus, folkets hus og lignende har eksistert i en årrekke, men vi ser at dette er et marked med stort vekstpotensial.

Del artikkelen

Det blir stadig flere som ønsker å leie et lokale i nærområdet til arrangementer, enten det feires bursdag, bryllup, konfirmasjon eller dåp. Hvordan kan du som leier ut lokaler dra nytte av denne økende etterspørselen? I denne artikkelen utforsker vi strategier for å forbedre utleietjenester, tiltrekke flere leietakere og øke fortjenesten. Enten du ønsker å profesjonalisere klubbhusutleie eller øke synligheten for ditt lokale, gir vi tips for å lykkes i et konkurransepreget marked.

Profesjonalisering av nettside og bookingsystem for å leie lokale

I dagens digitalt orienterte samfunn er leietakere vant til smidig netthandling, og de forventer et profesjonelt nivå av kommunikasjon fra deg når du leier ut lokaler, noe som betyr at nettsiden din må oppfylle disse standardene. 

Leietakeren forventer å finne all nødvendig informasjon på nettsiden din for å kunne ta en informert beslutning om å leie lokale fra deg. Tradisjonelle kommunikasjonsmetoder som telefonsamtaler eller e-post er ofte mindre foretrukne, da de oppfattes som tidkrevende. 

Husk dette når du skal sette opp en nettside:

Satsingen på å bygge og opprettholde en profesjonell nettside for utleie av lokaler vil gi deg en betydelig konkurransefordel. Dette vil ikke bare tiltrekke flere leietakere, men det vil også gi dem en positiv opplevelse som kan bidra til å bygge langsiktige relasjoner med dem.

Utleie lokale

Søkemotoroptimalisering for økt synlighet: “Leie lokale”

Gjør du et Google-søk på fraser som «leie lokale,» «leie klubbhus,» «lokaler til leie,» «grendehus til leie,» eller «selskapslokaler til leie», vil du se hvilke bedrifter som dominerer toppresultatene. Bare et begrenset antall bedrifter som leier ut lokaler oppnår høy rangering på søkemotorer som Google og Bing. Mange finnes langt ned på listen, noe som dessverre resulterer i at de ikke blir oppdaget av nye leietakere som aktivt søker etter et passende lokale, og de ender heller opp hos konkurrentene.

Siden kundereisen typisk starter med et søk i søkemotorene er det viktig at du har et strategisk fokus på synlighet, for å styrke konkurranseevnen og tiltrekke deg målgruppen effektivt.

Implementering av online betalingsløsninger

Å leie lokaler er vanligvis en planlagt prosess som skjer flere måneder i forveien, og å sikre inntektene på forhånd er av avgjørende betydning. Forestill deg frustrasjonen når en leietaker ikke møter opp til avtalen, spesielt når man hadde forventet inntektene. Dette scenariet understreker viktigheten av forskuddsbetaling og delbetaling som nødvendige mekanismer for å redusere risikoen både for deg som utleier og leietakeren. 

Leietakeren kan redusere sin egen risiko ved å betale en forhåndssum, for eksempel 20%, som et reservasjonsbeløp. Dette gir dem trygghet hvis uforutsette hendelser skulle føre til avbestilling av lokalet. Utleiesystem som Sharefox gir deg tilgang til disse funksjonene, slik at du kan starte med å ta delbetalinger og få forskuddsbetalt.

Bedre kontantstrøm ved utleie av lokaler

Integrering av online betalinger via nettsiden din for utleie av lokaler, er ikke bare en effektiv måte å effektivisere betalingsprosessen på, men det gir også bedre kontantstrøm sammenlignet med tradisjonell fakturering. Online betalinger tilbyr en raskere og mer praktisk metode, samtidig som det minimerer sjansen for forsinkede betalinger.

Sammenlignet med manuell fakturering etter leietakeren er ferdig med lokalet, som tar tid og kan påvirke kontantstrømmen negativt, gir online betalinger en øyeblikkelig bekreftelse og en jevnere økonomisk prosess. Dette gjør at organisasjonen ikke trenger å vente lenge før de får betalt, og det gir en mer bærekraftig økonomisk flyt som gagner både deg som leier ut og leietakeren.

Mersalg av ekstratjenester ved utleie av lokaler

Muligheten til å tilby ekstratjenester kan være en god mulighet for deg som driver med utleie av lokaler, til å øke inntektene dine. Disse ekstratjenestene, som DJ, catering, rengjøring, leie av servise og bestikk, samt vakthold, utgjør ofte essensielle behov for leietakeren når de planlegger arrangementer. Dette gir deg ikke bare sjansen til å tjene ekstra penger, men også til å forbedre kundeopplevelsen og levere en enda bedre tjeneste.

Ved hjelp av et utleiesystem, som Sharefox, kan du helt enkelt legge til og promotere alle de ekstra tjenestene du ønsker å tilby dine leietakere. Med god synlighet på nettsiden din vil ekstratjenestene være mer tilgjengelige og fristende for leietakerne når de utfører bestillingen av lokalet. Dette skaper en smidig og brukervennlig opplevelse, samtidig som det gjør det enkelt for dem å skreddersy arrangementet etter deres behov og ønsker.

Utleie av lokale - utleiesystem

Automatisering av lokalutleie – administrasjon og bookingprosess

Sjekker du fortsatt manuelt tilgjengeligheten når en leietaker tar kontakt? Effektivisering av administrasjon og bookingprosessen er avgjørende for å redusere unødvendig manuelt arbeid både for deg og for leietakeren. Et utleiesystem, som Sharefox, gjør dette enklere for deg.

Her er noen av fordelene du får ved å benytte et slikt system:

  • Enklere bestillingsprosess for leietager med en bookingkalender og bookingsystem.
  • Bedre oversikt med kalender for administrasjon, som viser hvilke lokaler som er booket, og hvilke som er tilgjengelig for leie.
  • Automatisere kommunikasjonen med tredjepartsleverandører. Eliminerer behovet for manuell informasjonsoverføring ved nye bestillinger. 
  • Enklere å håndtere avbestillinger og endringer på bestillinger. Lokalet blir automatisk tilgjengelig for ny booking i det aktuelle tidsrommet.
  • God koordinering mellom eksterne og interne bookinger fra medlemmer. Ved å implementere rabattkoder med forhåndsinnstilte rabattnivåer, gir du medlemmene muligheten til å leie lokalet selv via nettsiden deres.

Selvbetjeningsløsninger for enklere nøkkeloverlevering ved utleie av lokaler

Når leietakeren skal starte sin leieperiode og overta lokalet, krever det tradisjonelt at nøkler blir overlevert fysisk, som både tar unødvendig tid for leietakeren og deg som utleier. Alternativt kan nøklene plasseres i en nøkkelboks utenfor lokalet, men dette medfører usikkerhet, og du må regelmessig endre låsekoden for å opprettholde sikkerheten.

I dag finnes det moderne selvbetjeningsløsninger som effektiviserer denne prosessen samtidig som sikkerheten blir ivaretatt. Ved starttidspunktet for leieperioden mottar leietakeren en unik kode via SMS, som gir leietakeren øyeblikkelig tilgang til lokalet uten behov for fysiske nøkler. Denne automatiserte tilnærmingen ikke bare sparer dere for tid, men gir også en sikrere og mer praktisk løsning for både deg og leietakeren.

Digitaliser kommunikasjonen med leietakeren

Etter arrangementet forekommer det at deltakerne glemmer noen avsluttende oppgaver, som rydding, varsling eller fullføring av nødvendige tiltak før de forlater stedet. For å motvirke dette som kan skape ekstra etterarbeid for deg, kan organisasjonen implementere en mer effektiv kommunikasjonsmetode. 

Et tiltak er å sende en påminnelse via SMS før arrangementet avsluttes, som tydelig oppsummerer de viktige oppgavene de må utføre før de forlater lokalet. Dette kan inkludere rengjøring, lukking av vinduer, og slå av lys, blant annet. Denne tidsbestemte påminnelsen, som kan sendes ut automatisk, minsker både oppfølgings behovet ditt og letter leietakerens ansvar.

Videre kan du som utleier etter arrangementet be om en tilbakemelding, ved å sende ut forespørsler via SMS eller e-post til leietakeren. Dette gir dem en plattform for å dele sine erfaringer og gir deg verdifulle innsikter for å forbedre tjenesten ytterligere og styrke forholdet til leietakeren, med mål om å skape lojalitet.

Leie lokale - utleiesystem

Sharefox utleiesystem – alt-i-en løsning for utleie av lokaler

Sharefox tilbyr en alt-i-ett løsning for deg som driver med utleie av lokaler, klubbhus, grendehus, folkets hus og lignende. Utleiesystemet vil hjelpe deg med å redusere arbeidsmengden for organisasjonen betraktelig, øke inntektene og redusere kostnadene. 

Her er noen av de verktøyene vi tilbyr: 

Nardo FK – Automatisering og vekst

Nardo FK har gjennom implementeringen av Sharefox utleiesystem automatisert hele utleieprosessen, og resultatene er betydelige. Overgangen fra manuelle bestillinger via telefon og e-post til en digital plattform har dramatisk redusert den tidligere ressurskrevende arbeidsprosessen. Med en overgang til online betalinger har de ikke bare oppnådd en mer effektiv kontantstrøm, men også forenklet betalingsprosessen for leietakeren.

Nardo FK ved hjelp av Sharefox laget en imponerende nettside som presenterer lokalene på sitt beste. Utleiesystemet sin støtte for utleie av både hele huset og enkeltrom uten risiko for dobbeltbookinger har vært en nøkkelfaktor. I tillegg har muligheten til å legge til ekstra tjenester som høyttalere, gitt dem en ekstra inntektsstrøm.

Resultatet av overgangen til Sharefox har vært en positiv økning i omsetningen for Nardo FK. Denne løsningen har gitt dem muligheten til å maksimere inntektene samtidig som de effektiviserer prosesser og minimerer kostnader, og dermed styrker posisjonen deres innen utleiebransjen.

Les hele kundecaset om Nardo FK

Vil du også øke inntektene og kutte kostnadene ved utleie av dine lokaler? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. 

Hva skal du gjøre nå?

Når du er klar … her er 3 måter vi kan hjelpe deg med å utvikle din utleiebedrift! 

  1. Har du lyst til å utvikle bedriften din i dag? Prøv Sharefox utleiesystem gratis – eller bestill en demo.
  2. Hvis du vil lære mer om Sharefox utleiesystem, lese om trender og nyheter vi deler gratis, besøk bloggen vår eller gå til ressurser i menyen. Her finner du blogginnlegg, kundecase, e-bøker og Sharefox Academy
  3. Følg oss i sosiale medier eller del denne bloggen på Linkedin eller Facebook.

Se flere artikler her

Reklamebyrå - Beyer Konoy - Sykkelutleie
Kundecase

Reklamebyrå Beyer Konoy: Optimalisering av sykkelutleie for Boss Cykler

Beyer Konoy, et reklamebyrå fra Danmark, fikk i oppdrag å effektivisere Boss Cykler, Bornholms fremste innen sykkelutleie. Gjennom samarbeid med Sharefox, en smart programvare for utleievirksomheter, oppnådde de betydelige forbedringer i virksomhetens drift. Dette case-studiet utforsker suksessen bak dette samarbeidet og hvordan det har styrket Boss Cyklers posisjon i markedet.

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.