Forbered utleiebedriften din på festivalsesongen

Utleie til festivalsesongen
Festivalsesongen er en avgjørende periode for utleiebedrifter, og det kan være utfordrende å håndtere alt fra utleie av utstyr til lagerstyring. Med riktig forberedelse kan du imidlertid sikre at utleiebedriften din blir vellykket i festivalsesongen.

Del artikkelen

Festivalsesongen er en travel tid for utleiebedrifter, og det er viktig å være forberedt på tilstrømningen av kunder. Forberedelse er nøkkelen, og det er viktig å ha riktig utstyr og ressurser for å møte kravene fra festivaldeltakerne. I denne artikkelen utforsker vi hvordan du kan forberede utleiebedriften din på den nye festivalsesongen, og tar for oss alt fra utleiesystem til utleie av lokaler og internkontroll.

Utleie av lokaler

Utleie av lokaler er en viktig del av forberedelsene til festivalsesongen. Du må finne et sted som har plass til utstyret og kundene dine, og det er viktig å velge et sted som er lett tilgjengelig og har nok plass til dine behov. Du må også vurdere faktorer som strømforsyning, parkering og sikkerhet.

Festivaltelt

Festivaltelt er en viktig del av utendørsarrangementer, og gir ly og skygge for deltakere og selgere. Å administrere et stort antall festivaltelt kan imidlertid være en kompleks oppgave, særlig i festivalsesongen når etterspørselen er stor.

En av de største utfordringene når det gjelder utleie av festivaltelt, er å holde oversikt over lagerbeholdningen. Uten de riktige verktøyene og prosessene kan det være vanskelig å vite hvor mange telt du har tilgjengelig, hvor de befinner seg og når de skal leveres og hentes. Det er her utleiesystem kommer inn i bildet.

Ved å bruke et utleiesystem til å administrere utleien av festivaltelt kan du effektivisere lagerstyringsprosessen. Du kan bruke programvaren til å spore lagernivåer, se tilgjengelighet i sanntid og automatisere leverings- og hentingsplaner. Dette kan hjelpe deg med å sikre at du har riktig antall telt tilgjengelig til enhver tid, og at de leveres og hentes til rett tid.

Leie av møbler

Møbelutleie er en annen nøkkelkomponent i utendørsarrangementer, og sørge for nok sitteplasser og andre viktige gjenstander for deltakere og leverandører. Å administrere et stort antall møbelutleie kan imidlertid være en utfordrende oppgave, særlig i høysesongen.

En av hovedutfordringene når det gjelder møbelutleie er å holde oversikt over lagerbeholdning og tilgjengelighet. Uten de riktige verktøyene og prosessene kan det være vanskelig å vite hvor mange stoler, bord og andre gjenstander du har tilgjengelig, hvor de befinner seg og når de skal leveres og hentes. Det er her et utleiesystem kan være utrolig nyttig.

Ved å bruke utleiesystem til å administrere møbelutleie, kan du automatisere mange av oppgavene knyttet til lagerstyring. Du kan bruke programvaren til å spore lagernivåer, se tilgjengelighet i sanntid og automatisere leverings- og hentingsplaner. Dette kan hjelpe deg med å sikre at du har riktig antall varer tilgjengelig til enhver tid, og at de leveres og hentes til rett tid.

Leie av mobile toaletter

Leie av mobile toaletter er en viktig del av enhver festival eller utendørsarrangement, og gir deltakerne et trygt og hygienisk sted å gjøre sitt fornødne. Å administrere et stort antall mobile toaletter kan imidlertid være en utfordrende oppgave, særlig når det gjelder internkontroll.

Uten de riktige verktøyene og prosessene på plass kan det fort bli overveldende å administrere utleie og vedlikehold av 270 mobile toaletter. Det kan være vanskelig å holde oversikt over hvilke toaletter som er leid, når de må leveres og hentes, og når de må rengjøres og vedlikeholdes. Det er her utleiesystemet kommer inn i bildet.

Ved å bruke utleieprogramvare til å administrere utleie av mobile toaletter kan du automatisere mange av oppgavene knyttet til internkontroll. Du kan for eksempel bruke programvaren til å spore hvilke toaletter som er leid ut, når de må leveres og hentes, og når de må rengjøres og vedlikeholdes. Dette kan bidra til å sikre at utleieobjektene dine er godt vedlikeholdt og at kundene dine er fornøyde med servicenivået de mottar.

Utleie av gjerder

Gjerdeutleie er en viktig tjeneste for festivalleverandører ettersom det bidrar til å skape et trygt og sikkert miljø for festivaldeltakerne. Det er imidlertid noen utfordringer som selgere som leier ut gjerder til festivaler, kan møte.

En av hovedutfordringene er logistikken ved transport og montering av gjerdene. Festivalområder kan være spredt over et stort område, noe som betyr at leverandørene må planlegge logistikken nøye og ha et team av opplærte fagfolk til å håndtere oppsett og nedtaking. 

Avhengig av festivalområdets størrelse og kompleksitet kan selgere dessuten måtte koordinere med andre selgere og arrangører for å sikre at gjerdene er installert på de riktige stedene og at de ikke forstyrrer annen festivalinfrastruktur.

Dette kan kreve nøye planlegging og koordinering med lokale myndigheter for å sikre at gjerdene oppfyller alle sikkerhetsstandarder. Det er også viktig å sørge for at gjerdene er forsvarlig sikret og tåler vær og vind (f.eks. vind, regn osv.).

Gjerdeutleie er en viktig tjeneste for festivalleverandører, men det krever nøye planlegging og gjennomføring for å sikre at festivaldeltakerne er trygge og sikre. Ved å ta tak i utfordringene med logistikk, vedlikehold av utstyr og sikkerhetsforskrifter kan selgere tilby gjerdeutleie av høy kvalitet til arrangører og sikre en vellykket festivalopplevelse for alle involverte.

Amfiteater med sitteplasser

Sitteplasser i amfiet er også viktig for forberedelsene til festivalsesongen. Du må sørge for at du har nok toaletter tilgjengelig for kundene dine, inkludert både standardfasiliteter og fasiliteter for funksjonshemmede. Sitteplasser i amfiet er også viktig, ettersom de gir kundene et komfortabelt sted å slappe av og nyte festivalen.

Utleie av scene

Sceneleie er et annet viktig aspekt ved forberedelsene til festivalsesongen. Du må ha en rekke scener tilgjengelig, inkludert mindre scener for lokale band og større scener for hovedartister. Det er også viktig å sørge for at du har riktig lys- og lydutstyr for hver scene, samt annet utstyr som artistene trenger.

Leie av bar

Barutleie er et viktig aspekt ved forberedelsene til festivalsesongen, ettersom mange festivaldeltakere ønsker å nyte en drink mens de nyter musikken og andre attraksjoner. For å sikre at du er i stand til å imøtekomme kundenes behov, må du ha nok barutstyr og personale tilgjengelig.

Når det gjelder barutstyr, må du vurdere en rekke faktorer, inkludert typen drinker du skal servere, antall kunder du forventer, og utformingen av barområdet. Noe av utstyret du kanskje trenger å leie til festivalbaren din, kan omfatte følgende:

 • Bardisker
 • Fatølsystemer
 • Glassvarer og bartilbehør
 • Kjøleutstyr
 • Utstyr for å lage cocktailer

I tillegg til å ha riktig utstyr, må du også sørge for at du har nok personale til å betjene kundene dine. Dette kan omfatte bartendere, servitører og annet støttepersonell. Du må vurdere antall kunder du forventer og salgsvolumet du håper å oppnå når du bestemmer hvor mange ansatte du trenger.

Lys- og lydutstyr

Lys- og lydutstyr er avgjørende for enhver festival eller ethvert arrangement, og det er viktig å sørge for at du har riktig utstyr for jobben. Dette kan omfatte lydanlegg, scenebelysning og annet utstyr som projektorer og skjermer. Du må samarbeide med kundene dine for å sikre at du har riktig utstyr for deres behov.

Utleie av PA-anlegg

PA-systemer er et annet viktig aspekt ved forberedelsene til festivalsesongen. Du må sørge for at du har riktig utstyr tilgjengelig for å gi kundene dine lyd av høy kvalitet. Dette kan omfatte:

 • Høyttalere og forsterkere
 • Mikrofoner og stativer
 • Miksingskonsoller og annet lydutstyr

 

Når det gjelder leie av lydanlegg, er det viktig å ta hensyn til størrelsen på festivalområdet og hvor mange gjester du forventer. Du må sørge for at du har nok utstyr til å gi klar og hørbar lyd på hele festivalområdet, inkludert på eventuelle scener eller opptredener.

Det er også viktig å sørge for at du har den rette ekspertisen til å sette opp og betjene utstyret. Hvis du ikke er kjent med de tekniske aspektene ved lydanlegg, må du kanskje leie inn en lydtekniker eller ingeniør for å sikre at alt er satt opp og fungerer som det skal.

Ved å ta deg tid til å forberede utleievirksomheten din ordentlig for festivalsesongen, inkludert barutleie og utleie av PA-systemer, kan du sikre at du kan gi kundene dine en opplevelse av høy kvalitet og få mest mulig ut av denne travle og spennende tiden på året.

Videoutleie på festivaler

Videoutleie er en annen tjeneste som festivalleverandører kan tilby arrangører. Det er imidlertid noen utfordringer som selgere som leier ut videoskjermer til festivaler, kan møte.

For det første kan logistikken med å transportere og sette opp store videoskjermer være utfordrende. Disse skjermene er ofte tunge og krever spesialutstyr for å settes opp og tas ned. Dette betyr at selgerne må planlegge logistikken nøye og ha et team av opplærte fagfolk til å håndtere oppsett- og nedtakingsprosessen.

For det andre kan det være en utfordring å sikre at skjermene fungerer som de skal og leverer video av høy kvalitet. Videoskjermer er kostbart utstyr, og eventuelle skader eller funksjonsfeil kan føre til kostbare reparasjoner eller utskiftninger. Dessuten kan det kreve teknisk ekspertise å sikre at skjermene er riktig kalibrert og at videoen vises riktig.

Koordinering med andre leverandører og arrangører kan også være en utfordring. Videoskjermene må integreres med resten av festivalens infrastruktur, inkludert lys- og lydanlegg. Dette krever effektiv kommunikasjon og samarbeid mellom ulike leverandører for å sikre at alt er riktig satt opp og koordinert.

For å takle disse utfordringene kan forhandlere som leier ut videoskjermer til festivaler, dra nytte av å bruke utleieprogramvare som gir sanntidsoversikt over lagernivåer, leveringsplaner og vedlikehold av utstyr. Dette kan hjelpe dem med å administrere logistikken bedre og sikre at skjermene vedlikeholdes og kalibreres på riktig måte.

Utleiesystem – hvordan kan det hjelpe deg

Utleiesystem er et viktig verktøy for å administrere utleiebedriften din i festivalsesongen. Med riktig utleiesystem med et bookingsystem til event kan du effektivisere driften, redusere manuelle feil og forbedre den generelle effektiviteten.

Når du velger utleiesystem for virksomheten din, må du vurdere en rekke faktorer, inkludert:

 • Hvilken type utleiebedrift du driver
 • Programvarens funksjoner og funksjonalitet
 • brukervennlighet og brukervennlighet
 • Omfanget av kundestøtte fra programvareleverandøren.

Noen av de viktigste funksjonene du bør se etter i utleiesystem, er blant annet

Ved å investere i riktig utleiesystem bedriften din kan du gjøre driften mer effektiv, noe som kan hjelpe deg med å maksimere fortjenesten i løpet av festivalsesongen.

Lagerstyring – Hvordan holde intern kontroll

Lagerstyring er et annet viktig aspekt ved å forberede utleiebedriften din til festivalsesongen. Effektiv lagerstyring kan hjelpe deg med å sikre at du har nok utstyr tilgjengelig til å møte kundenes etterspørsel, samtidig som du minimerer risikoen for overlagring eller utsolgte varer.

Noen av de viktigste trinnene som er involvert i lagerstyring for festivalutleiebedrifter, er følgende:

 • Gjennomføre en lagerrevisjon for å vurdere det nåværende lagernivået og identifisere utstyr som må byttes ut eller etterfylles.
 • Utvikle en klar lagerstyringsplan, inkludert prosesser for sporing og styring av lagernivåer, samt prosedyrer for håndtering av eventuelle problemer eller utfordringer som oppstår.
 • Sørg for at lagerbeholdningen er riktig organisert og merket, slik at den blir enklere å spore og administrere.
 • Bruke utleiesystem for å spore lagernivåer i sanntid, noe som gjør det lettere å identifisere eventuelle problemer eller utsolgte varer før de oppstår.
 • Utvikle et system for å overvåke utstyrsbruk og slitasje, samt planlegge regelmessig vedlikehold og reparasjoner for å sikre at utstyret holdes i god stand.

 

Ved å administrere lagerbeholdningen effektivt kan du sikre at du er i stand til å levere utstyr og tjenester av høy kvalitet til kundene dine gjennom hele festivalsesongen, noe som kan bidra til å øke fortjenesten og omdømmet ditt.

Intern kontroll

Internkontroll er en viktig del av forberedelsene til festivalsesongen. Du må sørge for at du har de riktige systemene og prosessene på plass for å administrere virksomheten din effektivt, inkludert regnskapssystemer, personaladministrasjon og kundeserviceprosedyrer.

Konklusjon

Avslutningsvis kan festivalsesongen være en travel og hektisk tid for både leverandører og utleiefirmaer. Fra festivaltelt og møbelutleie til mobile toaletter, barutleie og PA-systemer – det er mange forskjellige varer og tjenester som må administreres og spores. Det er her utleieprogramvare kommer inn i bildet.

Ved å bruke utleieprogramvare til å administrere inventar, leveranser, henting og fakturering, kan du effektivisere driften og spare tid og ressurser. Med sanntidsoversikt over lagernivåene dine kan du sikre at du har riktig antall varer tilgjengelig til enhver tid og unngå utsolgte varer og overlagring.

Videre er intern kontroll av varelageret viktig for festivalleverandører og utleiebedrifter i høysesongen. Uten et godt styringssystem kan det være vanskelig å holde oversikt over lagerbeholdningen og sikre at alt blir regnskapsført. Det er her utleieprogramvare kan bidra til å gi et sentralisert og automatisert system som eliminerer feil og forbedrer nøyaktigheten.

Derfor er det viktig å investere i en god programvareløsning for utleie hvis du er en festivalleverandør eller utleiebedrift. Enten du administrerer festivaltelt, utleie av møbler, mobile toaletter, barutleie eller PA-systemer, kan riktig programvare utgjøre hele forskjellen. Med et strømlinjeformet og automatisert system på plass kan du fokusere på å yte best mulig service til kundene dine og få mest mulig ut av festivalsesongen.

Vanlige spørsmål

1. Trenger jeg utleiesystem for utleiebedriften min?

Ja, utleiesystem kan hjelpe deg med å administrere lagerbeholdningen, bestillingene og betalingene dine, slik at det blir lettere å holde oversikt over alt i løpet av festivalsesongen.

2. Hvilke typer telt og møbler bør jeg tilby i festivalsesongen?

Du må tilby et utvalg av telt og møbler, inkludert bord, stoler og andre sitteplasser. Det er viktig å vurdere hvilken type arrangement du skal arrangere, og sørge for at du har riktig utstyr.

3. Hvor mange toaletter bør jeg ha tilgjengelig for kundene mine?

Du bør ha nok toaletter tilgjengelig for kundene dine, både standardtoaletter og toaletter for funksjonshemmede. Det nøyaktige antallet vil avhenge av størrelsen på festivalen og antallet kunder som deltar.

4. Hvilke typer inngjerding bør jeg tilby i festivalsesongen?

Du må tilby en rekke typer gjerder, inkludert sperringer for publikumskontroll, perimetergjerder og andre typer gjerder som kreves for å sikre festivalområdet.

5. Hvordan kan jeg sikre at utleievirksomheten min er vellykket i festivalsesongen?

Ved å forberede utleievirksomheten din med riktig utstyr og ressurser, inkludert utleieprogramvare, lagerstyring og utleie av lokaler, kan du sikre at virksomheten din blir vellykket i festivalsesongen.

Hva skal du gjøre nå?

Når du er klar … her er 3 måter vi kan hjelpe deg med å utvikle din utleiebedrift! 

 1. Har du lyst til å utvikle bedriften din i dag? Prøv Sharefox utleiesystem gratis – eller bestill en demo.
 2. Hvis du vil lære mer om Sharefox utleiesystem, lese om trender og nyheter vi deler gratis, besøk bloggen vår eller gå til ressurser i menyen. Her finner du blogginnlegg, kundecase, e-bøker og Sharefox Academy
 3. Følg oss i sosiale medier eller del denne bloggen på Linkedin eller Facebook.

Se flere artikler her

Reklamebyrå - Beyer Konoy - Sykkelutleie
Kundecase

Reklamebyrå Beyer Konoy: Optimalisering av sykkelutleie for Boss Cykler

Beyer Konoy, et reklamebyrå fra Danmark, fikk i oppdrag å effektivisere Boss Cykler, Bornholms fremste innen sykkelutleie. Gjennom samarbeid med Sharefox, en smart programvare for utleievirksomheter, oppnådde de betydelige forbedringer i virksomhetens drift. Dette case-studiet utforsker suksessen bak dette samarbeidet og hvordan det har styrket Boss Cyklers posisjon i markedet.

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.