Hvordan sette opp et online booking system

Online booking system
Et online booking system skaper en bedre bestillingsprosess for kundene dine, og er essensielt for enhver utleiebedrift som ønsker å oppnå større vekst og effektivisere arbeidsflyten.

Del artikkelen

I dagens digitale tidsalder er implementeringen av et online booking system avgjørende for utleiebedrifter. Ikke bare gir det en mer effektiv måte å administrere bestillinger på, men det skaper også en smidig og tilgjengelig opplevelse for kundene. Om du leier ut tilhengere, kajakker, minigravere, sykler eller biler, så er det viktig at du henger med på de nyeste digitale løsningene. Vi har derfor skrevet denne artikkelen og vil vise deg trinnene for å sette opp et online booking system for din virksomhet, fra valg av riktig plattform til nødvendige spesifikasjoner.

Hva er et online booking system?

Et online booking system er en digital løsning som bruker spesialisert programvare for å gjøre det lettere å skape en enkel og effektiv bestillingsprosess for potensielle kunder. Den integreres ofte sømløst med nettsiden din ved bruk av brukervennlige funksjoner og fungerer også som et organisatorisk verktøy for din utleiebedrift.

Implementering av et slikt online booking system gir betydelige fordeler for virksomheten ved å eliminere tidligere ressurskrevende oppgaver og redusere behovet for manuell innsats knyttet til håndtering av bestillinger. Denne tidsbesparelsen oversettes til økt produktivitet og frigjøring av verdifulle ressurser som tidligere ble brukt på administrasjon.

Fordeler med bruk av online booking system:

 • Mindre administrasjon: Reduserer behov for manuell innsats, håndterer bestillinger raskere og mer effektivt.
 • Spar tid: Frigjør ansattes tid fra administrative oppgaver, slik at de kan fokusere på andre viktigere oppgaver.
 • Kostnadseffektivitet: Reduserer behovet for manuell oppfølging og administrasjon, med potensielle økonomiske besparelser.
 • Økt kundetilfredshet: Gir kundene enkel tilgang til å reservere produkter eller tjenester, og forbedrer kundeopplevelsen.
 • Bedre organisering: Fungerer som et verktøy for å effektivisere utleiebedriftens drift og organisere ansattes oppgaver mer effektivt.

 

Implementering av et online booking system representerer derfor ikke bare en modernisering av bedriftens utleietjeneste, men også en strategisk investering i økt effektivitet og kundetilfredshet.

Hvordan velge riktig online booking system?

Først og fremst er det kritisk å velge det riktige online booking systemet for dine behov. Med et bredt spekter av tilgjengelige plattformer, er det viktig å finne den som passer best for din bransje og virksomhetens spesifikke krav. Gjør derfor grundig research før du bestemmer deg og sett gjerne opp en gratis testside, slik at du får sikret at det booking systemet du velger å gå for har alle de funksjonene som tjenesten din trenger. 

Online booking systemer Norge:

For norske bedrifter kan det være en god idé å vurdere lokale alternativer for online booking system i Norge. Det gir deg muligheten til å ha onboarding prosessen på norsk, samtidig som at hjelpeartikler og kundeservice vil være på norsk. Det gjør det også enklere for deg å forstå hvordan systemet fungerer og få rask opplæring av ansatte. 

Finnes det gratis online booking systemer?

Mens mange online booking systemer kommer med en prislapp, finnes det også gratis online booking systemer. Det er imidlertid viktig å nøye vurdere funksjoner og begrensninger før du tar en beslutning, da gratis alternativer ikke alltid inneholder alle funksjoner nødvendige for effektiv utleiedrift.

Krav til et effektivt og enkelt online booking system:

Uansett hvilken plattform du velger, bør du sjekke at online booking systemet har et brukervennlig grensesnitt, tilpasningsmuligheter, integrasjon med andre verktøy og pålitelig kundestøtte. I tillegg har de fleste moderne online booking system et fint design med en praktisk bookingkalender, som gjør det lett for kundene å finne ut når et produkt er tilgjengelig for leie. 

Online booking system

Guide: Hvordan sette opp Sharefox – Online booking system

Sharefox har revolusjonert utleiebransjen med sitt online booking system for utleiebedrifter. Her er en omfattende guide om hvordan du kan sette opp et effektivt og enkelt online booking system ved hjelp av Sharefox.

1. Kom i gang:

 • Sett opp en gratis konto ved å klikke på prøv gratis på Sharefox sin nettside, og følg trinnene for å opprette en konto og legg inn informasjon om din virksomhet.

2. Sett opp bedriftsinformasjon:

 • Legg inn vilkår, betingelser, personvernregler og informasjon om din virksomhet, inkludert lokasjonsdetaljer.

3. Personalisering av nettsidemaler:

 • Tilpass logo, bilder, stil og statisk innhold for å skape et unikt og engasjerende grensesnitt som passer merkevaren din.

4. Produkter og lagerstyring:

 • Opprett og administrer produkter, kategorier, varianter, pakker og kuponger effektivt.

5. Sett opp betalingsmetoder:

6. Ordrebehandling:

 • Håndter, slett, opprett manuelle bestillinger, refunder og se gjennom bestillingene dine.

7. Integrasjon med andre verktøy:

 • Sørg for at Sharefox er integrert med kalendere, betalingsprosessorer og CRM-systemer for en sømløs drift.

8. Markedsføring av din utleietjeneste:

 • Bruk integrasjon med markedsføringsverktøy som Mailchimp, Google Analytics, Google Tag Manager eller Facebook Messenger for effektiv markedsføring.

9. Test og optimaliser:

 • Før lansering, gjennomfør tester for å finne feil eller utfordringer. Optimaliser basert på tilbakemeldinger fra ansatte og kunder.

Konklusjon

Implementeringen av et online booking system er en betydelig investering i effektivitet og kundetilfredshet for utleiebedrifter. Ved å velge riktig plattform og følge trinnene nøye, vil du sette deg selv og bedriften din opp for suksess i den digitale tidsalderen. Sharefox, med sin enkle prosess og omfattende støtte, gir en effektiv løsning for utleiebransjen.

Vil du prøve et online booking system? Sett opp en gratis testkonto hos Sharefox.

Hva skal du gjøre nå?

Når du er klar … her er 3 måter vi kan hjelpe deg med å utvikle din utleiebedrift! 

 1. Har du lyst til å utvikle bedriften din i dag? Prøv Sharefox utleiesystem gratis – eller bestill en demo.
 2. Hvis du vil lære mer om Sharefox utleiesystem, lese om trender og nyheter vi deler gratis, besøk bloggen vår eller gå til ressurser i menyen. Her finner du blogginnlegg, kundecase, e-bøker og Sharefox Academy
 3. Følg oss i sosiale medier eller del denne bloggen på Linkedin eller Facebook.

Se flere artikler her

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.