Bilutleie1 automatiserte utleieprosessen og ble ledende bilutleier på Nordvestlandet

Bilutleie
Bilutleie1 har gått fra å håndtere bilutleie manuelt til å digitalisere hele prosessen ved hjelp av Sharefox. Gjennom automatisering har de forenklet kundereisen, redusert administrativt arbeid, og økt effektiviteten i driften.

Del artikkelen

"Digitalisering av bilutleie med Sharefox har gjort det mulig å kutte én hel administrativ stilling og spare betydelige kostnader, samtidig som kundene får en rask og enkel utleieopplevelse."
Bilutleie1
Stian Eikrem Storsveen
Daglig leder i Bilutleie1

Målsetting

Bilutleie1 hadde som mål å gå fra manuell til automatisert drift.

Resultat

Ved å implementere Sharefox har Bilutleie1 forvandlet manuelle og tidkrevende utleieprosesser, til en helautomatisk utleietjeneste. Kundereisen er nå enklere, og de interne arbeidsprosessene rundt inn og utlevering er forbedret.

Nøkkelfunksjoner som ble brukt for digitalisering av bilutleie

  1. Hjemmeside med bookingsystem
  2. Global søkefunksjon
  3. Bookingkalender
  4. Administrasjonssystem
  5. Selvbetjeningsløsninger
  6. Verktøy for prisberegning
  7. Funksjoner for mersalg

Om Bilutleie1

Bilutleie1 er et firma som driver bilutleie i området rundt Molde, Surnadal og Ålesund. De startet opp allerede i 2008 med fokus på kjøp og salg av biler. Etter hvert så de et økende behov for bilutleie, og begynte med utleie av varebiler og bobiler. Over tid utvidet de tilbudet sitt til også å omfatte personbiler, og har i dag en større flåte med flere leiebiler.

Utfordringen

Bilutleie1 håndterte alt manuelt – fra prisavtaler til nøkkellevering, ut- og innlevering av biler. Dette krevde konstant tilstedeværelse og ble svært arbeidskrevende.

Med stadig flere biler og kunder, så de behovet for å forenkle driften. De brukte Excel-ark og møtte hver enkelt kunde personlig for utlevering og tilbakelevering av leiebilene. Selv om kundene satte pris på enkelheten i å leie bil fra dem, innebar det en stor arbeidsbyrde for å organisere alt manuelt. De ønsket å være kjent som en aktør hvor det var enkelt å leie bil, men for å oppnå dette krevdes det digitalisering.

For å kunne tilby en enkel og smidig kundeopplevelse, var det viktig at prosessen for bilutleie ble digitalisert. Kundene ønsket å kunne sjekke priser, tilgjengelige biler og gjøre reservasjoner fra mobilen. I tillegg var det nødvendig med et automatisert prissystem som kunne gi samme pris til alle kunder, uten at de ansatte måtte beregne priser manuelt for hver enkelt transaksjon.

Implementering av Sharefox for Bilutleie1

Overgangen fra manuelle til automatiserte prosesser har vært en viktig milepæl for Bilutleie1. Gjennom Sharefox-plattformen har selskapet klart å automatisere en rekke tidligere tidkrevende transaksjoner, som har gjort deres bilutleie mer effektiv og kundetilfredsheten høyere.

Hjemmeside med integrert bookingsystem

Ved å implementere Sharefox fikk Bilutleie1 satt opp en profesjonell hjemmeside med et integrert bookingsystem. Med smarte funksjoner som bookingkalender og global søkefunksjon kan kundene enkelt sjekke priser, se tilgjengelige biler og gjøre reservasjoner direkte på nettsiden. Dette sparer tid for både kundene og de ansatte, samtidig som det gir en smidigere og mer effektiv utleieprosess. I dagens digitale verden forventer kundene å kunne gjøre hele leieprosessen fra mobilen, og Bilutleie1 er nå ledende innen området for sine kunder.

Bilutleie
Bilutleie

Flerspråklig utleieside for bilutleie

Bilutleie1 har også lansert en engelskspråklig versjon for bilutleie, for å kunne tiltrekke seg det voksende markedet av internasjonale turister. Denne tilgjengeligheten har vært avgjørende, særlig for cruiseturistene som besøker Molde. Nå kan kunder fra hele verden finne, reservere og betale for leiebiler på en enkel og intuitiv plattform, uansett hvor de befinner seg. 

Effektivt administrasjonssystem for bilutleie

Bilutleie1 har nå et administrasjonssystemet, som gir dem full oversikt over alle leiebiler, bestillinger, betalinger, ordre og kontrakter. De har fått satt opp et automatisk prissystem som sikrer at alle kunder får de samme prisene basert på biltype og leieperiode. Administrasjonssystemet og hjemmesiden med booking er helintegrert.

Selvbetjeningsløsninger for bilutleie

Bilutleie1 har satt opp en sømløs selvbetjeningsløsning for sine kunder, slik at de kan ordne hele prosessen for bilutleie selv, fra booking til tilbakelevering av leiebilen. Dette har de gjort via integrasjon mot Sharebox og deres nøkkelskap. 

Utleieprosessen fungerer nå slik: Etter at en kunde har booket og betalt for en leiebil via nettsiden, mottar de automatisk en bekreftelse. Dagen før bilen skal hentes, sendes det ut en hentemelding med instruksjoner om hvor og hvordan de kan hente nøkkelen fra nøkkelskapet til Sharebox. Når leieperioden er over, kan kunden enkelt levere tilbake bilen og legge nøkkelen i nøkkelskapet – uten behov for personlig kontakt. Hele prosessen er digital, noe som gir kunden en fleksibel og smidig opplevelse.

Resultater for Bilutleie1

Med Sharefox utleiesystem kan Bilutleie1 nå administrere hele utleieprosessen fra hvor som helst—enten de er på kontoret, hjemme eller på reise. Digitaliseringen av deres bilutleie har hatt stor innvirkning på driften, og selskapet anser denne overgangen som nøkkelen til deres suksess.

Forhåndsbestillinger opptil ett år i forveien

Systemet gjør det mulig å håndtere forhåndsbestillinger på leiebiler opptil ett år i forveien, noe som gir både ansatte og kunder forutsigbarhet. I sommersesongen administrerte Bilutleie1 over 300 bookinger fra cruiseturister uten fysisk oppmøte, noe som sparte tid og ressurser. All informasjon om biler og tilgjengelighet er nå tydelig tilgjengelig på nettet, noe som forenkler prosessen for alle parter. 

Denne effektiviseringen har også gjort det mulig å redusere bemanning tilsvarende  én administrativ stilling og redusere driftskostnadene. Selv om de har kjernetid fra kl. 08 til 16, kan kundene hente og levere biler utenom arbeidstid, noe som gir økt fleksibilitet og bedre serviceopplevelse.

Mersalgsmuligheter ved bilutleie

Utleiesystemet for bilutleie fra Sharefox åpner for økte inntekter gjennom mersalg. Bilutleie1 kan nå tilby tilleggstjenester som lading av elbiler og ekstra forsikringer for å redusere risikoen for kundene. Disse alternativene er lett tilgjengelige i den digitale plattformen, noe som gjør det enkelt for kundene å velge hva de trenger.

Lønnsom drift med automatisering

Automatiseringen gjennom Sharefox har vært avgjørende for lønnsomheten til deres bilutleie. Effektiv informasjonsflyt, inkludert automatiserte SMS-er med viktig informasjon som drivstoffpåfylling og prisberegning, forenkler utleieprosessen for både ansatte og kunder. Nøkkelskapene fra Sharebox forbedrer ytterligere utleverings- og innleveringsprosessen, noe som samlet sett har gjort virksomheten mer effektiv og skalerbar.

Ledende bilutleier på Nordvestlandet

Bilutleie1 har nå opparbeidet seg en posisjon som den ledende bilutleieren for både private og bedrifter med leiepunkter i Molde og Ålesund. De har en ny og moderne bilflåte og har til leie alt fra personbiler, varebiler, og til minibusser. I tillegg er de kjent for i nærmiljøet å tilby en veldig god kundeservice til både nye og faste kunder.

Vil du også digitalisere din bilutleie? Ta en uforpliktende prat med oss i dag.

Se hva daglig leder i Bilutleie1 har å si om deres digitaliserings prosess

Se flere artikler her

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.