Uteguiden – med fokus på guidede turer og riktig utstyr

Leid ut alpinutstyr
Uteguiden tilbyr et bredt spekter av opplevelser hele året, fra ski og klatring til rafting, kajakkpadling og sykkelturer.

Del Artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Målsetting

Målet deres har alltid vært og vil alltid være å tilby unike opplevelser i de dype fjordene og spisse toppene, og det inkluderer også å skape en god kundeopplevelse på nettet. Å gjøre bookingprosessen mer effektiv og ha mindre administrasjon var viktig, spesielt i høysesongen.

Resultat

Etter å ha implementert Sharefox utleiesystem for sportsutstyr har de klart å skape en mer effektiv virksomhet, noe som frigjør flere timer i uken til å følge opp kundene og fokusere på turopplevelsene deres.

Nøkkelfunksjoner som brukes

  1. Online bookinger
  2. Produktpakker
  3. Forhåndsbestilling og forhåndsbetaling
  4. Lagerstyring og sporing av bestillinger

Om Uteguiden

Uteguiden AS er det ledende guideselskapet på Nordvestlandet og vinner av Innovasjon Norges Reiselivspris. 

Uteguiden ble etablert av Oscar Almgren i 2012. Almgren er en høyt anerkjent og profilert fjellguide og eventyrer fra Åre i Sverige. Almgren flyttet fra Sverige til Stranda i 2009 og så umiddelbart områdets potensial, basert på tidligere erfaring med guiding og aktiviteter. Selskapet er geografisk lokalisert i Ålesund og på Stranda, med de spektakulære Sunnmørsalpene som spesialitet. De kombinerer guidede turer med utleie av utstyr til sine gjester.

Uteguiden tilbyr turer og kurs hele året til sine kunder. Bli med på en guidet tur, en spektakulær fjelltur eller leie kajakk, SUP, sykkel, ski og mye mer. 

Utfordringen

En av utfordringene for Uteguiden var muligheten til å bygge produktpakker som kombinerer ulike varianter, for eksempel skilengder og skistørrelser. Tidligere ble utleie av utstyr kun presentert via en PDF. 

Uteguiden testet tre forskjellige bookingsystem-leverandører før valget falt på Sharefox for utleie av utstyr til aktivitetene de tilbyr. Å skape en bedre kundeopplevelse, gjøre bestillingsprosessen mer effektiv og ha mindre administrasjon var viktig, spesielt i høysesongen.

Gjennomføring

Uteguiden har en inspirerende nettside med flotte bilder fra ulike aktiviteter som de tilbyr. Kundene blir presentert med profesjonelle bilder på nettet av utleieutstyret, produktinformasjon og kan bestille direkte i en kalender. De kombinerer også utleie med mersalg av både tilbehør og tjenester. 

For Uteguidens ansatte holder systemet oversikt over alle kunder, utstyr, bestillinger og alle betalingstransaksjoner. Med forhåndsbestilling og forhåndsbetaling kan Uteguiden fokusere på levering av utstyr, sikkerhetskontroller og bare ha “kunden i fokus”. Bruken av en depositumsreservasjon med kredittkort har også minimert risikoen for at kunden ikke “dukker opp” i tide. De har sikret seg dekning i tilfelle skade på utstyret, slik at de kan belaste ekstra servicegebyrer fra depositumet i etterkant.

Resultat

Mindre administrasjon – mer skikjøring

Uteguiden merket umiddelbart effekten av å få mindre manuelt arbeid og oppfølging. Denne effektiviteten har gjort det mulig for dem å frigjøre flere timer i uken til å følge opp kundene og fokusere på turopplevelsen.

"Vi har skalert fra en liten guidevirksomhet til et stort friluftsselskap med tre lokasjoner. Utleiesystemet for sportsutstyr fra Sharefox har vært en viktig brikke på vår eksklusive reise."
oscar-almgren-uteguiden
Oscar Almgren
Administrerende direktør i Uteguiden
Uteguiden utleie av sportsutsty
Uteguiden utleie av sportsutstyr 2

Se flere artikler her

Alt-i-en plattform – Ingen koding er nødvendig – Enkelt og raskt å komme i gang

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.