Uteguiden – Vinner av Innovasjon Norges Reiselivspris 2018 – med fokus på guidede turer og riktig utstyr

Uteguiden tar deg med på spektakulære skiopplevelser i Sunmørsalpene

Uteguiden tilbyr et bredt spekter av opplevelser året rundt, alt fra skiturer og klatring til padling og breturer. Foretaket er geografisk plassert i Ålesund og på Stranda, med spektakulære Sunnmørsalpene som sin spesialitet. De kombinerer guidede turer med utleie av utstyr til sine gjester.

Informative hjemmesider med effektiv bestilling

Uteguiden har en innbydende hjemmeside med flotte bilder fra ulike aktiviteter som de tilbyr, men utleie av utstyr var før kun presentert med en PDF oversikt. Uteguiden hadde testet to ulike “booking” leverandører tidligere for utleie, uten tilfredsstillende resultat for de som tok i mot ordrene i butikken. Det å få effektivisert bestillingsprosessen og få mindre administrasjon var noe som er viktig spesielt når man står midt i sesongen.

Slik fungerer utleie hos Uteguiden

Kundene får nå presentert hvilket utstyr Uteguiden tilbyr med bilder, informasjon og de kan booke direkte i en kalender. De kombinerer også utleie med mersalg av både tilbehør og tjenester. Spesielt var det avgjørende for Uteguiden å kunne inndele produktene i ulike varianter som for eksempel skilengder og skisko størrelser.

For de ansatte holder systemet oversikt over alle kundene, utstyret, ordrene og alle betalings transaksjonene bak er automatisert. Med forhåndsbestiling og betaling kan Uteguiden konsentrere seg om utlevering av utstyr, sikkerhetssjekk og ha “kunden i fokus”. Ved å ta i bruk depositum med kredittkort, har de også minimert risiko for at kunden ikke “dukker opp” til avtalt tid, sikret dekning ved eventuelle skader på utstyret og kunnet tilby tilleggstjenester som trekkes av depositumet etterpå (se mer på Sharefox.no).

Uteguiden - vinner av Innovasjon Norges Reiselivspris
Oscar og Michiel mottar Innovasjon Norges Reiselivspris
F.v.Anita Krohn Traaseth, adm dir Innovasjon Norge, Michiel Braakhekke,
Uteguiden, Oscar Almgren, Uteguiden
Torbjørn Røe Isaksen, næringsminister

Mindre administrasjon – mer “åkning”

Uteguiden merket umiddelbart effekt ved at de fikk mindre manuelt arbeid og oppfølging. Denne effektiviseringen har gjort at de har frigjort flere timer i uka til å følge opp kundene og fokusere på turopplevelsen deres.

Sunmørsalpene byr på flotte fjellturer i et spektakulært landskap
Sunmørsalpene byr på flotte fjellturer i et spektakulært landskap

Om sommeren er det spektakulære fjellturer, sykling eller kystnære opplevelser i kajakk noen av de aktiviteter som Uteguiden tilbyr. På nettsiden deres uteguiden.com finner man mer informasjon og følg de gjerne på Instagram der de viser frem spektakulære bilder av turer og aktiviteter de har i området.

Oscar forteller om sin reise fra å være et en-manns-guideforetak til å vinne Innovasjon Norges Reiselivspris for mest innovative bedrift

Close Menu