Nytt utleiekonsept for byggebransjen – forespørsler fra over 40 land

Liftroller
Selskapet Liftroller Rental AS tilbyr ny teknologi for å løse logistikkutfordringer på byggeplasser. Innløftsystemet fra Liftroller leies ut via Sharefox utleiesystem.

Del Artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Liftroller ble grundet av Ivar Ole Wik, som har lang erfaring fra byggebransjen. Han lanserte i 2015 en produktserie spesialkonstruert for å unngå skader på skjøre materialer som eksempelvis gipsplater. Wik ble kåret til årets oppfinner i 2014, og Liftroller produktserien er nå patentert og distribueres til flere land.

Fra idé til internasjonal suksess

I et portrettintervju i Teknisk Ukeblad avslører Wik at ideen om Liftroller systemet kom etter å selv ha opplevd alle utfordringene knyttet til transport av gipsplater og andre skjøre materialer på en byggeplass. Liftroller systemet har hentet inspirasjon fra bagasjebånd på flyplasser, og danner en plattform ut av bygget som brukes til å ta inn og ut materialer og bygningsavfall på et byggeprosjekt. Med Liftroller systemet kan produktene transporteres direkte inn i ønsket etasje uten at produktene skades. Da sparer du også tid på lossing, samtidig som det gir bedre HMS og færre skader for de som arbeider. Det som i sin tid startet som en idé med en enkel skisse, er nå blitt et selskap med mange ansatte og avdelinger i flere land.

I tillegg til kunder i Australia og Asia, leies Liftroller systemet ut i hele Skandinavia gjennom selskapet Liftroller Rental AS. Produktspekteret har utviklet seg til å inneholde både ramper med ruller på som danner et «bagasjebånd» mellom en bygnings ytterside og innerside, samt materialhåndteringsutstyr for å flytte materialer rundt inne i bygget.

Liftroller utleie

Logistikk er en kritisk faktor

Bjarte Kvamme leder utleiedelen av Liftroller. Som utleieselskap er egen logistikkhåndtering en kritisk faktor. Vi vil at kundene skal bli fornøyd, både med Liftroller produktet og med selve utleie-opplevelsen. Vi hjelper kundene med å velge rett produkt til oppgaven slik at de får en mest mulig effektiv logistikk på byggeplassen, noe som er svært viktig for økonomien i et prosjekt.

På utleiesoftware har de valgt Sharefox utleiesystem. Med Sharefox har vi oversikt over de ulike utleieordrene i en egen kalendervisning, følger inventar og status på disse og utarbeider faktureringsgrunnlaget. Sharefox og Liftroller har vært i dialog en god stund og det har også gitt resultat i nye funksjoner som har blitt utviklet i samarbeid.

“Liftroller er et offensivt selskap med sine innovasjoner og ambisjoner for byggeplassen som jeg har kjempetro på. Veldig spennende å se hva vi kan få til i samarbeid”, sier Åsgeir Helland, daglig leder Sharefox.

“Vi følte det var “entrepreneural spirit” hos begge parter, og der vi hadde løst en utfordring på byggeplasser, hadde teamet hos Sharefox løst en utfordring på effektive utleiesystemer” , sier Bjarte Kvamme, Managing Director, Liftroller.

Se flere artikler her

Alt-i-en plattform – Ingen koding er nødvendig – Enkelt og raskt å komme i gang

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.