Dette bør du vite når du skal velge utleiesystem

utleiesystem
Hvis du eier en utleiebedrift, kan det være avgjørende for suksessen om du har riktig utleiesystem. Å velge riktig system kan imidlertid være en utfordrende oppgave.

Del Artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Før vi går inn i detaljer om hva du skal se etter når du kjøper utleiesystem, la oss først forstå hva utleiesystem er og betydningen dens for utleiebedrifter. Utleiesystem er en type programvare som administrerer driften av en utleiebedrift. Dette inkluderer bookinger, planlegging, lagerstyring, fakturering og mye mer. Et utleiesystem hjelper utleiebedrifter med å effektivisere prosessene sine og administrere lagerbeholdningen effektivt.

Før vi går inn i detaljer om hva du skal se etter når du kjøper utleiesystem, la oss først forstå hva utleiesystem er og betydningen dens for utleiebedrifter. Utleiesystem er en type programvare som administrerer driften av en utleiebedrift. Dette inkluderer bookinger, planlegging, lagerstyring, fakturering og mye mer. Et utleiesystem hjelper utleiebedrifter med å effektivisere prosessene sine og administrere lagerbeholdningen effektivt.

Faktorer du bør vurdere når du skal velge utleiesystem

1. Funksjoner

Den første og viktigste faktoren å vurdere når du kjøper utleiesystem er funksjonene. Forskjellig utleiesystem kommer med forskjellige funksjoner, så det er viktig å identifisere funksjonene som er viktige for bedriften din. Noen av de viktigste funksjonene du bør se etter inkluderer:

 

 • Lagerstyring: Et godt utleiesystem skal kunne administrere varelageret ditt, spore tilgjengelighet og forhindre overbooking.
 • Administrasjon av bookinger: Programvaren skal tillate deg å administrere bookinger, planlegge hente- og leveringstider og sende varsler til kundene.
 • Fakturering og betaling: Programvaren skal gjøre det enkelt å generere fakturaer, behandle betalinger og spore utestående betalinger.
 • Rapportering og analyse: Programvaren skal gi sanntidsrapportering og analyse for å hjelpe deg med å ta datadrevne beslutninger.

2. Brukergrensesnitt

Brukergrensesnittet til utleiesystemet er også en viktig faktor å vurdere. Et godt utleiesystem skal være enkelt å bruke og navigere. Det bør ha et enkelt og intuitivt grensesnitt som lar deg få tilgang til informasjon raskt og effektivt. I tillegg bør programvaren kunne tilpasses for å passe dine forretningsbehov.

3. Integrasjon med annen programvare

Det er viktig å vurdere om utleiesystemet kan integreres med de andre programvarene som du benytter for å drive bedriften. Hvis du for eksempel bruker regnskapsprogramvare, er det viktig å velge et utleiesystem som kan integreres med regnskapsprogramvaren din for å effektivisere regnskapsprosessene dine.

4. Kundeservice

En annen viktig faktor å vurdere når du kjøper utleiesystem er kundeservice. Programvareleverandøren bør tilby utmerket kundeservice for å hjelpe deg med å løse eventuelle problemer du måtte støte på mens du bruker programvaren. Det er viktig å velge en leverandør som tilbyr flere supportkanaler, for eksempel telefon, e-post og live chat.

5. Priser

Til slutt bør du vurdere prisene på utleiesystem. Forskjellig programvare kommer med forskjellige prismodeller, for eksempel månedlige abonnementsavgifter, engangsavgifter eller avgifter per transaksjon. Det er viktig å velge en prismodell som passer budsjettet ditt og bedriftens behov.

Fordeler med å benytte et utleiesystem

Nå som vi har diskutert hva du skal se etter når du kjøper utleiesystem, la oss også vurdere fordelene ved å bruke et utleiesystem for bedriften din. Noen av fordelene med et utleiesystem inkluderer:

 

 • Økt effektivitet: et utleiesystem hjelper deg med å effektivisere forretningsprosessene dine og administrere varelageret ditt effektivt, noe som kan øke effektiviteten i bedriften.
 • Forbedret kundeopplevelse: et utleiesystem kan hjelpe deg med å administrere bookinger og gi sanntidsoppdateringer til kundene, noe som kan forbedre opplevelsen deres med bedriften din.
 • Bedre beslutningstaking: et utleiesystem gir rapportering og analyse i sanntid, noe som kan hjelpe deg med å ta datadrevne beslutninger som kan forbedre virksomhetens lønnsomhet.
 • Self-onboarding-verktøy som gjør det enkelt å implementere i ditt eget system med bare noen få klikk.
 • Sikkerhetsplattformer som holder dine og kundenes data og transaksjoner sikre.

Konklusjon

Det å velge riktig utleiesystem kan være avgjørende for å lykkes med utleiebedriften. Når du kjøper utleiesystem, bør du vurdere de viktigste funksjonene, brukergrensesnittet, integrering med annen programvare, priser og kundesupport. Ved å vurdere disse faktorene nøye vil du øke muligheten til å velge et riktig utleiesystem, som passer behovene til bedriften, hjelper deg med å effektivisere prosessene dine, administrere lagerbeholdningen og forbedre kundeopplevelsen.

Vanlige spørsmål

1. Er utleiesystem bare egnet for store utleiebedrifter?

Nei, utleiesystem passer for utleiebedrifter i alle størrelser. Enten du er en liten utleiebedrift eller en stor utleiebedrift, kan utleiesystemet hjelpe deg med å administrere driften og inventaret ditt effektivt.

2. Kan utleiesystem tilpasses for å passe mine forretningsbehov?

Ja, et utleiesystem kan tilpasses dine forretningsbehov. Se etter et utleiesystem som tilbyr tilpasningsmuligheter for å sikre at den passer til dine forretningsprosesser og arbeidsflyter.

3. Kan et utleiesystem hjelpe meg med å spore lagerbeholdningen min?

Ja, et utleiesystem kan hjelpe deg med å spore lagerbeholdningen din, forhindre overbooking og administrere tilgjengelighet.

4. Kan et utleiesystem integreres med annen programvare som jeg bruker i virksomheten min?

Ja, et utleiesystem kan integreres med annen programvare som du bruker i virksomheten din, for eksempel regnskapsprogramvare, for å effektivisere forretningsprosessene dine.

5. Hva er den beste prismodellen for utleiesystem?

Den beste prismodellen for utleiesystem avhenger av virksomhetens behov. Vurder budsjettet ditt og hyppigheten av leietransaksjonene dine for å velge en prismodell som fungerer best for deg.

Hva skal du gjøre nå?

Når du er klar … her er 4 måter vi kan hjelpe deg med å utvide din utleiebedrift! 
 1. Har du lyst til å få bedriften til å vokse i dag? Prøv Sharefox utleiesystem gratis – eller book en demo og få en personlig ekspert til å analysere din bedrifts situasjon, komme med løsninger på hvordan du kan effektivisere dine metoder og skape en mer lønnsom bedrift. 
 2. Hvis du vil lære mer om Sharefox utleiesystem, lese om trends og nyheter helt gratis, kan du gå til bloggen vår eller besøke ressurs-seksjonen vår i hovedmenyen. Her kan du laste ned guider og e-bøker som vi også deler med våre kunder.
 3. Hvis du ønsker å jobbe med sirkulær økonomi, Saas og vil være en del av Sharefox-teamet eller finne ut hvorfor vi er en av de raskest voksende utleie plattformer i uteieindustrien, se våre jobbutlysninger her.
 4. Hvis du har en god venn eller kjenner noen som ville ha synes at denne artikkelen er interessant, så kan du gjerne dele den med dem via e-post, Linkedin eller Facebook.

Se flere artikler her

Alt-i-en plattform – Ingen koding er nødvendig – Enkelt og raskt å komme i gang

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.