Uteguiden – med fokus på guidede turer og riktig utstyr

Leid ut alpinutstyr
Vinner av Innovasjon Norges Reiselivspris. Sunmørsalpene byr på flotte fjellturer i et spektakulært landskap

Del Artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Uteguiden tilbyr et bredt spekter av opplevelser året rundt, alt fra skiturer og klatring til padling og breturer. Foretaket er geografisk plassert i Ålesund og på Stranda, med spektakulære Sunnmørsalpene som sin spesialitet. De kombinerer guidede turer med utleie av utstyr til sine gjester.

Inspirasjon og  effektiv online bestilling

Uteguiden har en inspirerende webside med flotte bilder fra ulike aktiviteter som de tilbyr. Tidligere var utleie av utstyr kun presentert via en PDF. Uteguiden testet tre ulike “booking” leverandører før valget falt på ShareFox for utleie av utstyr til aktivitetene de tilbyr. Det å skape en bedre kundeopplevelse, få effektivisert bestillingsprosessen og få mindre administrasjon var viktig, –  spesielt i høysesongen.

Slik fungerer utleie hos Uteguiden

Kundene får nå presentert hvilket utstyr Uteguiden tilbyr med bilder, informasjon og de kan booke direkte i en kalender. De kombinerer også utleie med mersalg av både tilbehør og tjenester. Spesielt var det avgjørende for Uteguiden å kunne inndele produktene i ulike varianter som for eksempel skilengder og skisko størrelser.

For de ansatte holder systemet oversikt over alle kundene, utstyret, ordrene og alle betalings transaksjonene bak er automatisert. Med forhåndsbestiling og betaling kan Uteguiden konsentrere seg om utlevering av utstyr, sikkerhetssjekk og ha “kunden i fokus”. Ved å ta i bruk depositum med kredittkort, har de også minimert risiko for at kunden ikke “dukker opp” til avtalt tid, sikret dekning ved eventuelle skader på utstyret og kunnet tilby tilleggstjenester som trekkes av depositumet etterpå (Les mer om det her).

Mindre administrasjon – mer “åkning”

Uteguiden merket umiddelbart effekt ved at de fikk mindre manuelt arbeid og oppfølging. Denne effektiviseringen har gjort at de har frigjort flere timer i uka til å følge opp kundene og fokusere på turopplevelsen deres.

Om sommeren er det spektakulære fjellturer, sykling eller kystnære opplevelser i kajakk noen av de aktiviteter som Uteguiden tilbyr. På nettsiden deres uteguiden.com finner man mer informasjon og følg de gjerne på Instagram der de viser frem spektakulære bilder av turer og aktiviteter de har i området.

Ønsker du også å teste programvaren Sharefox? Be om en demo her!

Se flere artikler her

Alt-i-en plattform – Ingen koding er nødvendig – Enkelt og raskt å komme i gang

Bygg din egen utleiebedrift nå.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller book en demo.